Λευκή εβδομάδα, σε γκρίζα ζώνη

Θα γίνει θεσμός η λευκή εβδομάδα σχολικής ανάπαυλας ή όχι; Η χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας, παρουσία των Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη και του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννη Ρέτσου, σηματοδότησε ότι τα πράγματα προχωρούν.

Η πρόταση για λευκή εβδομάδα συναντά αντιρρήσεις από τον εκπαιδευτικό κόσμο, αλλά κυρίως από τους γονείς, οι οποίοι αναρωτιούνται αν δεν πάρουν ρεπό από τη δουλειά τους, τι θα κάνουν με τα παιδιά τους αλλά και ποιά είναι σκοπιμότητα ενός τέτοιου μέτρου, τη στιγμή που "η αγορά έχει στεγνώσει από ρευστό".

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η υπουργός Τουρισμού δήλωσε:
«Μελετάμε την πρόταση της ΠΟΞ με τη δέουσα σοβαρότητα και όχι με τρόπο πρόχειρο και αποσπασματικό. Την εξετάζουμε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης κυβερνητικής πολιτικής που έχει κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα. Πολύ σύντομα θα κάνουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις».

Από τα συναρμόδια υπουργεία εξετάζονται διάφορα σενάρια, ώστε να μη μειωθούν οι διδακτικές ώρες και να μην επηρεαστεί το σχολικό πρόγραμμα, αν θα υπάρχει δωρεάν είσοδος σε μουσεία κ.ά.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις