ΠΟΓΕΔΥ: Η μισθολογική Αναγνώριση των Integraded Master
ΠΟΓΕΔΥ: Η μισθολογική Αναγνώριση των Integraded Master

Επιστολή της ΠΟΓΕΔΥ προς την υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως σχετικά με την μισθολογική Αναγνώριση των Integraded Master, η υποβάθμιση τους στην μοριοδότηση κατά την κρίση προϊσταμένων στο δημόσιο και η απαξίωση πτυχίων πενταετούς εκπαίδευσης αλλοδαπής. 

Ακολουθεί η επιστολή:

Κυρία και κύριοι Υπουργοί,
Δυστυχώς για ακόμη μια φορά γινόμαστε θεατές στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση και απαξίωση του κλάδου μας μιας και διαχρονικά ζητήματα που σας έχουμε κατ’ εξακολούθηση  επισημάνει (σχετικά 1) συνεχίζουν να μένουν άλυτα.

Η αιφνιδιαστική συμπλήρωση της παρ.4 στο άρθρο 78 του Ν.4957/22, μόνο προσβλητική μπορεί να χαρακτηριστεί μιας και μας αφαιρεί την δυνατότητα μισθολογικής  αναγνώρισης των integraded master. Ζητάμε την άμεση αφαίρεση του και την εξίσωση των integraded master με όλα τα μονοετή μεταπτυχιακά. Εξάλλου ο ορισμός των integraded master είναι αυτός του ̈Ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου ̈. Για παράδειγμα συνάδελφος ΠΕ με integraded master δεν τυγχάνει μισθολογικής αναγνώρισης ενώ συνάδελφος ΤΕ με μεταπτυχιακό ενός έτους έχει μισθολογική αναγνώριση.

Αυτή η αδικία συμβαίνει και κατά την μοριοδότηση στην κρίση προϊσταμένων στο δημόσιο. Συνάδελφος ΠΕ με integraded master μοριοδοτείται με 150 μόρια, η οποία αρχικά ήταν 100 μόρια και μετά από παρέμβαση μας έγινε 150, ενώ συνάδελφος ΤΕ με μεταπτυχιακό ενός έτους μοριοδοτείται με 200 μόρια. Διαχρονικό αίτημα μας είναι η μοριοδότηση να είναι ίδια και για τους δύο τίτλους σπουδών.

Σχετικά με την αναγνώριση ως integraded master των πτυχίων της αλλοδαπής προηγούμενων ετών για τα οποία έχουν εκδοθεί πράξεις αναγνώρισης ισοτιμίας και αντιστοιχίας από το ΔΙΚΑΤΣΑ και τον ΔΟΑΤΑΠ, δυστυχώς και πάλι διαφαίνεται η αναλγησίααπό πλευράς της πολιτικής ηγεσίας. Τώρα το Υπουργείο Παιδείας επικαλείται τις διατάξεις του άρθρου 311 του Ν.4957/2022, δηλώνοντας αναρμόδιο σε θέματα αναγνώρισης πτυχίων της αλλοδαπής ( Αρ. πρωτ. 101261/21/17-08-22 απάντηση του προς την Π.Ο.Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. – Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων) και ως μόνο αρμόδιο τον ΔΟΑΤΑΠ, χωρίς όμως να δώσει απάντηση για τους εκατοντάδες των συναδέλφων στον Δημόσιο Τομέα με πτυχία της αλλοδαπής, πολλοί από τους οποίους κατέχουν και θέσεις ευθύνης.

Χρειάστηκαν 2 έτη για την Υπουργό Παιδείας να κάνει αποδεκτή την 226/2019 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ η οποία κάνει αναφορά σε έλλειψη Νομικού πλαισίου. Εμείς προτείναμε με το υπ’ αριθμ. 1452/14-7-21 έγγραφο μας την λύση στο πρόβλημα, την οποία και επαναλαμβάνουμε, δηλαδή την τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 46 του Ν.4485/17 προσθέτοντας: ̈ Το αυτό ισχύει και για τους απόφοιτους Τμημάτων ή Σχολών Ιδρυμάτων της Αλλοδαπής των οποίων τα πτυχία – διπλώματα έχουν κριθεί ως ισότιμα και αντίστοιχα των οικείων Τμημάτων για τα οποία έχουν εκδοθεί διαπιστωτικές πράξεις ̈.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ν. ΚΑΚΑΒΑΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κ. ΔΟΓΑΝΗΣ

Πίνακας Αποδεκτών
1. Υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα Χρ.
2. Αν. Υπ. Οικον., κ. Σκυλακάκη Θ.
3. Υπουργό Παιδείας. κ. Κεραμέως Ν.
4. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Βορίδη Μ.
5. ΔΟΑΤΑΠ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις