Πτώση 3,7% σημείωσε η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος το 2013

 

 

 

Πτώση 3,7% σημείωσε η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος το 2013, σύμφωνα με τα συνολικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Tα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ δεν καταγράφουν το ρεύμα που εγχέεται απευθείας (και καταναλώνεται) στο αστικό δίκτυο από τα φωτοβολταϊκά και συνεπώς δεν δίνουν την πλήρη εικόνα.

Η μείωση οφείλεται κυρίως στον περιορισμό της κατανάλωσης από τα ελληνικά νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις (-4,4 %), που αποδίδεται αφενός στην οικονομική κρίση και αφετέρου στις ηπιότερες θερμοκρασίες (καλοκαίρι 2013 έναντι καλοκαίρι 2012).

Αντίθετα για τις μεγάλες επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης καταγράφεται μικρή αύξηση της κατανάλωσης κατά 1,3 %.

Από την πλευρά της παραγωγής, το 46% καλύφθηκε από τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ με τις μονάδες φυσικού αερίου -ΔΕΗ και ιδιωτών- να ακολουθούν με 24 %.

Οι ΑΠΕ κάλυψαν το 7% της συνολικής ζήτησης, όπου πρέπει να προστεθούν και οι μικρές μονάδες (φωτοβολταϊκά στέγης κ.λπ.) που εκτιμάται ότι έφθασαν στο 8%, ενώ τα μεγάλα υδροηλεκτρικά κάλυψαν το 11% της ζήτησης.

ΑΔΜΗΕ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013

energypress.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις