Σ.Κεδίκογλου: Κοινός στόχος η προστασία και ανάδειξη του ελληνικού μελιού
Σ.Κεδίκογλου: Κοινός στόχος η προστασία και ανάδειξη του ελληνικού μελιού

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου στο πλαίσιο της διαρκούς επαφής που επιδιώκει με εκπροσώπους του μελισσοκομικού τομέα για την επίλυση των ζητημάτων του κλάδου και της ανάδειξης της αξίας του ελληνικού μελιού, πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελλήνων Τυποποιητών Συσκευαστών Εξαγωγέων Μελιού (ΣΕΤΣΕΜ).

Η συζήτηση έγινε παρουσία του Προϊσταμένου του Τμήματος Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας & Λοιπών Ζωικών Οργανισμών, κ. Μάριου Τζιτζινάκη, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας κ. Σπύρου Ντουντουνάκη, της Προϊσταμένης του Τμήματος Αλιευμάτων, Γάλακτος και λοιπών Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης κας. Διονυσίας Μίντζα και του κ. Δημήτρη Καλογρίδη από το Τμήμα Μελισσοκομίας, Σηροτροφίας και Λοιπών Ζωικών Οργανισμών.

Στη συνάντηση εκ μέρους του Συνδέσμου συμμετείχαν ο πρόεδρος, κ. Γιώργος Πίττας και τα μέλη κ.κ. Γιάννης Καρυπίδης και Παντελής Κάβουρας.

Η συζήτηση της αντιπροσωπείας του ΣΕΤΣΕΜ με τον Υφυπουργό επικεντρώθηκε σε θέματα παραγωγής, διακίνησης και ελέγχου του προϊόντος και σε ζητήματα εξαγωγών. Επιπλέον, τέθηκε επί τάπητος ο θεσμός της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού αλλά και η ανάγκη για πιστή εφαρμογή των διατάξεων για ποιοτικό και υγειονομικό έλεγχο.

«Έχουμε κοινό στόχο την προστασία και ανάδειξη του Ελληνικού μελιού», επισήμανε ο ΥφΑΑΤ και συμπλήρωσε ότι αυτό είναι ηθικό μας χρέος προς τη χώρα αλλά και στον αφανείς ήρωες μελισσοκόμους. Αναφέρθηκε στους διοικητικούς ελέγχους  ιχνηλασιμότητας που αποτελούν το βασικό εργαλείο προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτροπή ελληνοποιήσεων και επανέλαβε τη σημασία προώθησης των ευεργετικών ιδιοτήτων ανά ποικιλία μελιού.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις