Κρήτη: Η Περιφέρεια  στηρίζει τους κτηνοτρόφους στις πληγείσες από τις πυρκαγιές
Κρήτη: Η Περιφέρεια στηρίζει τους κτηνοτρόφους στις πληγείσες από τις πυρκαγιές

Η Περιφέρεια Κρήτης ενέκρινε κατά τη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Αγ. Βασιλείου, για να ενισχύσει οικονομικά το Δήμο Αγίου Βασιλείου με το ποσό των 100 χιλ. ευρώ, ώστε να προμηθευτεί κατάλληλα μέσα (ζωοτροφές κτλ) για τους πληγέντες αγροτοκτηνοτρόφους από τις πυρκαγιές της 15ης – 18ης Ιουλίου 2022. 

Σύμφωνα με την σύμβαση, θα στηριχθούν οι αγροκτηνοτρόφοι των τοπικών κοινοτήτων Αγίας Γαλήνης, Μελάμπων, Σαχτουρίων Κρύας Βρύσης, Ορνε της Δημοτικής Ενότητας Λάμπης και της κοινότητας Ροδακίνου της Δημοτικής Ενότητας Φοίνικα του Δήμου Αγίου Βασιλείου της ΠΕ Ρεθύμνης.

Οι παραπάνω περιοχές με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας. Πέραν της αποτέφρωσης της παραπάνω έκτασης, η οποία περιελάβανε ελαιώνες, αμπέλια, καλλιεργούμενες εκτάσεις, ποιμνιοστάσια,  μελίσσια κτλ και την οικονομική καταστροφή των εξαρτώμενων από αυτά αγροτών, πολύ ισχυρό ήταν το πλήγμα προς τους κτηνοτρόφους, καθώς τα ζώα τους δεν έχουν τρόπο να τραφούν από την εξαφανισθείσα φυσική βλάστηση. Προκύπτει συνεπώς η ανάγκη προμήθειας κατάλληλων μέσων (ζωοτροφών κτλ), το κόστος των οποίων έχει επίσης αυξηθεί διεθνώς και η ενίσχυση με την αγορά ζωοτροφών στοχεύει στην αντιμετώπιση των ζημιών σε ζωικό κεφάλαιο.  

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις