Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: «Ψίχουλα» η επιδότηση στους αγρότες
Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: «Ψίχουλα» η επιδότηση στους αγρότες

Τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για επιδότηση στους αγρότες αναφορικά με το κόστος λιπασμάτων, σχολιάζει με ανάρτηση της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση:

Η Ελλάδα έχει 33 εκ. στρέμματα καλλιεργήσιμης γης μείον 3 εκ. στρέμματα σε αγρανάπαυση, σύνολο 30 εκ. στρέμματα. 60 εκατ. ευρώ για το λίπασμα σημαίνει πάνω-κάτω 2€ το στρέμμα. Τα 89 εκ. ευρώ για ζωοτροφές στην κτηνοτροφία σημαίνουν 4-5€/ζώο.

Όσο για τα λιπάσματα ο αριθμός των κατ’ επάγγελμα γεωργών και κτηνοτρόφων αλλάζει κάθε χρόνο. Φέτος σε 300.000 υπολογίζονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Γύρω στους 200.000 υπολογίζονται οι κατ’ επάγγελμα γεωργοί, άρα αν μοιραστούν τα 60 εκατ. ευρώ τους αντιστοιχεί ένα ποσό της τάξης των 300 ευρώ.

Απογοητευμένοι εμφανίζονται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Θεσσαλικού κάμπου απο τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη.

Ψίχουλα σ ένα ένα ωκεανό προβλημάτων χαρακτηρίζει τα 60 Εκ Ευρώ που ανακοίνωσε για την ενίσχυση των αγροτών ο Σωκράτης Αλειφτήρας , εκπρόσωπος τύπου της Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ.

Οι αγρότες του Θεσσαλικού κάμπου δηλώνουν απογοητευμένοι απο τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ενώ δεν έγινε καμία αναφορά για την περίφημη ρήτρα αναπροσαρμογής και τον Ε.Φ.Κ στο αγροτικό πετρέλαιο.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις