Ερχεται πλαφόν στο κέρδος για ξύλα και πέλετ
Ερχεται πλαφόν στο κέρδος για ξύλα και πέλετ

«Δεν είναι λογικό να βλέπουμε τόσο μεγάλες αυξήσεις.στις τιμές στα ξύλα και στα πέλετ σε σχέση με πέρυσι, παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και προανήγγειλε πλαφόν στο περιθώριο κέρδους.

«Για να το φρενάρουμε θα εφαρμόσουμε πλαφόν στο περιθώριο κέρδους όπως κάνουμε για τα τρόφιμα και διάφορα άλλα προϊόντα. Με τις υπηρεσίες του Υπουργείου συζητάμε ποιο μήνα αναφοράς θα ορίσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης, στον Σκάι.

Μιλώντας για την επιδότηση στα καύσιμα, σημείωσε πως: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε τον κόσμο απροστάτευτο. Η ελληνική κυβέρνηση έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση σε όλη την Ευρώπη. Προσπαθούν να αντιγράψουν τα μέτρα που πρώτοι πήραμε εμείς. Τα μέτρα θα τα συνεχίσουμε και θα τα επεκτείνουμε. Αυτό τον χειμώνα θα τον περάσουμε όλοι μαζί».

Το Υπουργείο Ανάπτυξης προσπαθεί να μην υπάρξουν φαινόμενα αισχροκέρδειας μετά τις αυξήσεις στις τιμές που έχουν καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ακόμη, θα πρέπει να καταγράφονται τα αποθέματα που υπάρχουν στις αποθήκες σε ξύλα για τζάκι και πέλετ τα οποία οι έμποροι θα καταχωρούν σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Μάλιστα αυτή η πλατφόρμα θα βρίσκεται στα πρότυπα της πλατφόρμας που κατέγραψε το ηλιέλαιο και άλλα προϊόντα που ήταν σε έλλειψη μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις