Θεσσαλονίκη: «Kαμπανάκι» κρούουν οι επαγγελματίες με επιστολή τους στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Θεσσαλονίκη: «Kαμπανάκι» κρούουν οι επαγγελματίες με επιστολή τους στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Έπειτα από σχετικό αίτημα του Σωματείου-Μέλους μας, του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή καθώς διαπιστώνουμε και εμείς με τη σειρά μας ως Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου καθώς και την άμεση ανάγκη επίλυσής τους.

Σύμφωνα με το έγγραφο που λάβαμε από τον Σύνδεσμο Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης και το οποίο σας επισυνάπτουμε, γίνεται εύκολα αντιληπτό το γεγονός ότι εάν λάβει χώρα η αναγγελθείσα απεργία - αποχή διαρκείας των επιθεωρητών – ελεγκτών, οι επιπτώσεις της στους εμπόρους και τους επαγγελματίες του κλάδου αλλά και στο σύνολο της οικονομίας θα είναι ιδιαίτερα δυσμενείς.

Πιο συγκεκριμένα, οι εισαγωγές και εξαγωγές προϊόντων θα περιοριστούν σημαντικά, οι σοδιές των παραγωγών δεν θα διοχετευτούν στις αγορές του εξωτερικού, η ελληνική αγορά δεν θα είναι σε θέση να τις απορροφήσει, ενώ οι τιμές των προϊόντων θα αυξηθούν γεγονός που θα επιβαρύνει ακόμη παραπάνω τους καταναλωτές των οποίων η αγοραστική ικανότητα συρρικνώνεται καθημερινά.

Κύριε Υπουργέ,

Είμαστε βέβαιοι ότι έχετε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων του κλάδου της λαχαναγοράς και την διάθεση για την επίλυσή τους, όπως έχετε αποδείξει στο παρελθόν επί άλλων παρεμφερών ζητημάτων. Γνωρίζουμε επίσης καλά τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν και τις εργώδεις προσπάθειές σας για την αντιμετώπιση πλείστων όσων προβλημάτων που τόσο η πανδημία του Covid-19 όσο και οι τρέχουσες εξελίξεις (ενεργειακή κρίση, ακρίβεια κτλ.) έχουν προκαλέσει.

Ως Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (Ο.Ε.Ε.Θ.) συμμεριζόμαστε πλήρως την ανησυχία και την αγωνία των μελών του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης και ζητούμε να επιληφθείτε της άμεσης επίλυσής του προκειμένου να αποφευχθεί η αναγγελθείσα απεργία - αποχή διαρκείας των επιθεωρητών – ελεγκτών.

Ολοκληρώνοντας σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη συνεργασία σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις