Η Corteva Agriscience υπογράφει συμφωνία για την απόκτηση του Biological Leader Symborg

Η Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) και η Symborg ανακοίνωσαν σήμερα ότι η Corteva υπέγραψε οριστική συμφωνία για την απόκτηση της Symborg, ειδικού στις μικροβιολογικές τεχνολογίες με έδρα τη Μούρθια της Ισπανίας. Με σεβασμό σε όλη τη βιομηχανία βιολογικών προϊόντων, η Symborg διαθέτει ένα διαφοροποιημένο υπάρχον χαρτοφυλάκιο, έναν αναδυόμενο αγωγό βιοελέγχου και μια βάση εξειδικευμένων εργαζομένων με ισχυρές τεχνικές γνώσεις και τεχνογνωσία στη δημιουργία ζήτησης.  

«Η απόκτηση της Symborg είναι ένα σημαντικό επόμενο βήμα στη στρατηγική της Corteva για την επιτάχυνση της ανάπτυξης του καλύτερου χαρτοφυλακίου βιολογικών προϊόντων στην κατηγορία , ως πολύτιμο μέρος των ολοκληρωμένων λύσεών μας που προσφέρουμε στους πελάτες μας», δήλωσε ο Robert King, Executive Vice President, Crop Protection. Επιχειρηματική Μονάδα, Corteva Agriscience. «Τα τελευταία τρία χρόνια, η Corteva έχει συνάψει συμφωνίες αδειοδότησης και διανομής με τις κορυφαίες βιολογικές εταιρείες, τις οποίες επιλέξαμε αφού αξιολογήσαμε τεχνολογίες και αποδείξαμε την αποδοχή των πελατών. Αυτή η εξαγορά δείχνει την πρόοδο της Corteva προς την περαιτέρω καθιέρωση της ως ηγέτη της τεχνολογίας σε αυτόν τον τομέα ταχείας ανάπτυξης».

Η Corteva συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τη Symborg για να αναβαθμίσει και να φέρει στους αγρότες το Utrisha™ N και BlueN™ βελτιστοποιητής θρεπτικής απόδοσης ως μέρος μιας συμφωνίας διανομής μεταξύ των δύο εταιρειών. Ο καινοτόμος βιοδιεγέρτης φυσικής προέλευσης επιτρέπει στα φυτά να δεσμεύουν το άζωτο από τον αέρα και να το κάνουν διαθέσιμο στο φυτό, παρέχοντας μια εναλλακτική, συμπληρωματική πηγή αζώτου και πιθανώς μειώνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη χρήση λιπασμάτων.

Αυτή η συναλλαγή συνεχίζει τη δέσμευση της Corteva να δημιουργήσει ένα πιο διαφοροποιημένο και βιώσιμα πλεονέκτημα χαρτοφυλακίου που παρέχει οικονομικά αποδοτικές λύσεις για τους αγρότες. Η Corteva θα αξιοποιήσει τους συνδυασμένους οργανισμούς για να αναβαθμίσει τις τρέχουσες λύσεις της Symborg, καθώς και νέα προϊόντα υπό ανάπτυξη.

"Η υποστήριξη των αγροτών σε όλο τον κόσμο με τις πρωτοποριακές μας λύσεις που βασίζονται σε βιολογικά προϊόντα ήταν πάντα το σύνθημα της Symborg", δήλωσε ο Jesús Juárez, ιδρυτικός εταίρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Symborg. "Αυτό το πνεύμα μαζί με μια ομάδα υψηλής εξειδίκευσης, μας οδήγησε να γίνουμε βασικός παράγοντας προς την αειφόρο γεωργία . Η ενσωμάτωση με την Corteva είναι μια ευκαιρία να ενισχύσουμε τον αντίκτυπό μας στον τομέα βοηθώντας τους αγρότες να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις. Και πέρα ​​από αυτό, είναι μια ευκαιρία να γίνει η απάντηση σε ασφαλή και βιώσιμα τρόφιμα που απαιτεί η κοινωνία. Η Symborg και η Corteva μοιράζονται αξίες και όραμα της αγοράς, να γίνει το τέλειο ταίρι για να σχεδιάσουμε το μέλλον της γεωργίας». 

Το κλείσιμο της εξαγοράς υπόκειται σε συνήθεις όρους κλεισίματος. Μετά το κλείσιμο, οι τοποθεσίες της Symborg στη Μούρθια της Ισπανίας και οι θυγατρικές στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό, το Περού, τη Χιλή, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, την Τουρκία, την Κίνα και την Αυστραλία θα γίνουν βασικά στοιχεία του χαρτοφυλακίου Biologicals της Corteva.

Οι οικονομικοί όροι και προϋποθέσεις της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν.

Οι σύμβουλοι
Roth Capital Partners, LLC ενήργησαν ως αποκλειστικοί χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της Symborg, η DelSaz Abogados και ο κ. Javier Maceira Suárez ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι της Symborg και η Tarabini-Castellani ως σύμβουλος των ιδρυτικών εταίρων της Symborg.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις