Επίσκεψη Κ. Καραμανλή, Γ. Γεωργαντά και Χρ. Καλογήρου στη ΜΗΔΙΚΗ ΣΕΡΡΩΝ

Εντυπωσιασμένοι έμειναν από το εργοστάσιο της Μηδικής Σερρών οι υπουργοί Υποδομών & Μεταφορών Κ.Καραμανλής, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γ.Γεωργαντάς και η γ.γ. του ΥΠΑΑΤ Χρ.Καλογήρου μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στις εγκαταστάσεις της Μηδικής Σερρών, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ενημέρωση από τον πρόεδρο του ομίλου ΙΤΑ Αντώνη Γερασίμου, για την πρωτοποριακή επένδυση που αξιοποιεί το προϊόν του σερραϊκού κάμπου και ενισχύει το αγροτικό εισόδημα και ξενάγηση στους χώρους του μεγαλύτερου εργοστασίου αφυδάτωσης μηδικής στην Ελλάδα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Μηδικής Σερρών, Ιωάννη Μυλωνάκη.

Οι Υπουργοί δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τη μονάδα, με τον κ. Καραμανλή να συγχαίρει τη διοίκηση του ομίλου ΙΤΑ και της Μηδικής, τονίζοντας την προσφορά της στην αναπτυξιακή πορεία του νομού Σερρών.

Ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι «η συγκεκριμένη, καινοτόμα επιχείρηση εφαρμόζει τους κανόνες της κυκλικής οικονομίας, αλλά ταυτόχρονα στηρίζει και τους αγρότες μας, με το πρόγραμμα της συμβολαιακής γεωργίας που διασφαλίζει και την ποιότητα του προϊόντος και τη σταθερότητα του εισοδήματος».

Κάνοντας λόγο για «μια πραγματικά πρωτοπόρο δραστηριότητα», η κ. Καλογήρου τόνισε πως «είμαστε περήφανοι ως Έλληνες, γιατί πρόκειται για μια ιδέα ελληνική που υλοποιείται στην Ελλάδα και αποδεικνύει ότι πραγματικά η κυκλική οικονομία είναι αυτή που μπορεί να δώσει απαντήσεις στα μεγάλα ζητήματα των Ελλήνων αγροτών και της οικονομίας μας».

Από την πλευρά τους, ο κ. Γερασίμου και ο κ. Μυλωνάκης, ευχαρίστησαν τους Υπουργούς και τη Γενική Γραμματέα για την επίσκεψη που «αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι το Κράτος ενδιαφέρεται και στηρίζει τέτοιου είδους επενδύσεις».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις