ΔΝΤ: Τουλάχιστον 48 χώρες είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες στην επισιτιστική κρίση
ΔΝΤ: Τουλάχιστον 48 χώρες είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες στην επισιτιστική κρίση

Τουλάχιστον 20 χώρες, πολλές εκ των οποίων στην Αφρική, ενδέχεται να χρειαστούν επείγουσα βοήθεια για να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια επισιτιστική κρίση, ανέφερε τη Δευτέρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα αυτό γίνεται ολοένα και πιο έντονο σε ολόκληρη τον κόσμο.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, μιλώντας σε συνέδριο στη Σαουδική Αραβία, είπε επίσης ότι 141 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον αραβικό κόσμο είναι εκτεθειμένοι σε επισιτιστική ανασφάλεια.

Η Γκεοργκίεβα είπε ότι 48 χώρες σε όλο τον κόσμο είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες στην επισιτιστική κρίση. «Από τις 48 χώρες, περίπου 10-20 είναι πιθανό να ζητήσουν (επείγουσα βοήθεια)», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «αρκετά από αυτές» βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική.

«Είμαστε εδώ για εσάς», υποσχέθηκε στα μέλη της στην εκδήλωση.

Χώρες σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής και πέρα ​​από αυτήν έχουν παρέμβει για να στηρίξουν τα κράτη που μάχονται με τον υψηλό πληθωρισμό τροφίμων και τις ελλείψεις που γίνονται πιο έντονες από τις παγκόσμιες γεωπολιτικές εξελίξεις και τον αυξανόμενο κίνδυνο παγκόσμιας ύφεσης.

Το ΔΝΤ και η Σαουδική Αραβία υπέγραψαν συμφωνία τη Δευτέρα για τη δημιουργία περιφερειακού γραφείου αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στο Ριάντ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις