Βαμβάκι: Aπογοήτευση στη Θεσσαλία για τιμές και σοδειές
Βαμβάκι: Aπογοήτευση στη Θεσσαλία για τιμές και σοδειές

Μερική απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις των βαμβακοπαραγωγών στον κάμπο της Θεσσαλίας για την εξέλιξη και της παραγωγής αλλά και των τιμών.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή "Καλημέρα Θεσσαλία" ο γεωπόνος Γιάννης Ράγκος φέτος η χρονιά είναι περίεργη με σκαμπανεβάσματα στις τιμές όλων των αγροτικών προϊόντων που διαπραγματεύονται χρηματιστηριακά και το βαμβάκι δεν θα μπορούσε μα μείνει ανεπηρέαστο

Οι παραγωγές επηρεάστηκαν από τις ασυνήθιστες ζέστες στα τέλη Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου και έτσι τα βαμβάκια έγιναν «ελαφρύτερα».

Διαψεύδοντας τις αρχικές προσδοκίες, οι τιμές βρίσκονται στα επίπεδα των 80 λεπτών το κιλό για παράδοση του προϊόντος στην πύλη του εργοστάσιου, ενώ στην Καρδίτσα όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ και βαμβακοπαραγωγός ο ίδιος στον Παλαμά, Κώστας Τζέλλας, τα εκκοκκιστήρια παραλαμβάνουν στην πύλη στα 77 λεπτά το κιλό.

Στην Καρδίτσα βέβαια οι σοδειές είναι πεσμένες κατά 50 με 100 κιλά το στρέμμα γιατί οι καλλιέργειες επλήγησαν το καλοκαίρι και από χαλάζι και από βροχές, ενώ στη Λάρισα η μείωση της στρεμματικής απόδοσης είναι μικρότερη.

Πηγή: thessaliatv.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις