Arla Foods:Πρόγραμμα οικολογικής επιβράβευσης γαλακτοπαραγωγών
Arla Foods:Πρόγραμμα οικολογικής επιβράβευσης γαλακτοπαραγωγών

Ο γίγαντας των γαλακτοκομικών προϊόντων Arla Foods παρουσίασε ένα ευρύ φάσμα νέων προγραμμάτων κινήτρων για να βοηθήσει τους αγρότες να επιτύχουν τους στόχους μείωσης των εκπομπών του 2030. 

Από το επόμενο έτος, η τιμή γάλακτος που θα λάβει κάθε μεμονωμένος αγρότης Arla από τον συνεταιρισμό γαλακτοκομικών προϊόντων «θα εξαρτηθεί από τις δραστηριότητές του που σχετίζονται με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα», ανέφερε η εταιρεία.

Το σύστημα θα εισαχθεί από το επόμενο έτος και θα βασίζεται στο πρόγραμμα Climate Check της Arla, στο οποίο 8.000 αγροκτήματα σε επτά ευρωπαϊκές χώρες παρέχουν λεπτομερή κλιματικά δεδομένα που επιτρέπουν στον συνεταιρισμό να παρακολουθεί τις εκπομπές της εφοδιαστικής αλυσίδας. Στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι η εταιρεία θα επιτύχει τον στόχο της να μειώσει τις εκπομπές της αλυσίδας εφοδιασμού Scope 3 κατά 30% ανά τόνο τυποποιημένου νωπού γάλακτος και ορού γάλακτος έως το 2030 έναντι ενός έτους βάσης του 2015.

«Το μοντέλο του Sustainability Incentive είναι ένα ιστορικό ορόσημο στη μετάβαση της Arla σε πιο βιώσιμα γαλακτοκομικά προϊόντα. Εισάγουμε ένα προηγμένο και φιλόδοξο κίνητρο βιωσιμότητας, το οποίο αποτελεί θεμελιώδη αλλαγή στο μοντέλο τιμών του γάλακτος. Στο εξής, η τιμή γάλακτος που θα λαμβάνουν οι αγρότες της Arla για το γάλα τους δεν θα εξαρτάται μόνο από το λίπος, την πρωτεΐνη και την ποιότητα, αλλά και από τις δραστηριότητές τους για τη βιωσιμότητα. Η υποστήριξη από τα μέλη μας, ακόμη και σε μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας, αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής μας να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της προοδευτικής γαλακτοκομίας και να θέτουμε τα πρότυπα για το πώς να προωθήσουμε ολόκληρο τον τομέα μας», λέει ο Πρόεδρος της Arla, Jan Toft Nørgaard .

Δημιουργία μιας πιο βιώσιμης εφοδιαστικής αλυσίδας 
Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Arla να σημειώσει περαιτέρω πρόοδο ως προς τον στόχο Πεδίου 3 της μείωσης των εκπομπών κατά 30% ανά τόνο τυποποιημένου νωπού γάλακτος και ορού γάλακτος έως το 2030 (έναντι έτους βάσης 2015).

Το νέο μοντέλο κινήτρων βιωσιμότητας του προμηθευτή βασίζεται σε 19 διαφορετικούς «μοχλούς», οι οποίοι καλύπτουν απαιτήσεις που κυμαίνονται από την παράδοση κοπριάς έως το βιοαέριο έως τις βελτιώσεις της βιοποικιλότητας, την απόδοση των ζωοτροφών και των λιπασμάτων, τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και την προμήθεια τροφών σόγιας χωρίς αποψίλωση.

«Το κίνητρο βιωσιμότητας θα είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για περαιτέρω βελτιώσεις. Η Arla έχει μερικούς από τους πιο αποδοτικούς για το κλίμα αγρότες στον κόσμο, ωστόσο, αναγνωρίζουν επίσης ότι πρέπει να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των περιβαλλοντικά βιώσιμων γαλακτοκομικών προϊόντων. Με αυτό το ιστορικό βήμα, θα σταθούμε πιο δυνατοί στην αγορά και θα στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πελάτες και τους καταναλωτές μας ότι η απαραίτητη αλλαγή έχει τίμημα για τους ιδιοκτήτες μας και ότι ένα δίκαιο ποσό των χρημάτων που πληρώνετε για τα προϊόντα Arla κατευθύνεται στην αγρότες που αναλαμβάνουν τη μεγαλύτερη δράση», λέει ο Peder Tuborgh , Διευθύνων Σύμβουλος της Arla Foods. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις