Πετρέλαιο θέρμανσης: Ασανσέρ οι τιμές – Η νέα πρόβλεψη θέλει πρεμιέρα με πτώση στο 1,45 ευρώ το λίτρο
Πετρέλαιο θέρμανσης: Ασανσέρ οι τιμές – Η νέα πρόβλεψη θέλει πρεμιέρα με πτώση στο 1,45 ευρώ το λίτρο

Ανατροπή φαίνεται να έχουμε στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης αφού οι βίαιες διακυμάνσεις του καυσίμου στις τιμές Platts της Μεσογείου και οι νέες προβλέψεις για μεγαλύτερες μειώσεις τις επόμενες ημέρες μπορεί να προσγειώσουν τελικά την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα του 1,40 με 1,45 ευρώ το λίτρο (μετά την επιδότηση των 0,25 ευρώ το λίτρο).

Ωστόσο, όπως λένε στελέχη της αγοράς, τίποτε δεν είναι απόλυτο, καθώς προχθες οι προβλέψεις ήταν για 1,53 με 1,55 ευρώ το λίτρο (ή και 1,60 ευρώ το λίτρο) και χθες υποχώρησαν στο 1,45 ευρώ το λίτρο.

«Μετά την απρόσμενη μικρή μείωση του πετρελαίου – βάσει και των προηγούμενων προβλέψεων που ήταν αυξητικές – και με πρόβλεψη τώρα μεγαλύτερων μειώσεων τις επόμενες ημέρες – ενώ υπήρχαν προβλέψεις για μεγάλες αυξήσεις – υπάρχει περίπτωση να δούμε το πετρέλαιο θέρμανσης, όταν ξεκινήσει η διάθεση του την Παρασκευή, στο 1,40 – 1,45 ευρώ.

Τίποτα όμως δεν είναι απόλυτο, διότι εκεί που βλέπουμε ότι υπάρχει αύξηση, ξαφνικά γίνεται μείωση και η μείωση μπορεί να γίνει αύξηση», δηλώνει στην «Ημερησία» ο Γιώργος Ασμάτογλου, αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων και Πρατηριούχων Καυσίμων.

Στις διεθνείς αγορές, η τιμή του πετρελαίου brent χθες ανέβαινε προς τα 95 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας αύξηση κοντά στο 0,50 – 0,60%.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις