Πρόβειο γάλα με 1,65 ευρώ το κιλό!
Πρόβειο γάλα με 1,65 ευρώ το κιλό!

Σε συμφωνία ήρθαν ο Συνεταιρισμός Λιβαδίου Ολύμπου και η Θεσσαλική Γαλακτοβιομηχανία «ΟΜΗΡΟΣ», καθώς συναποφάσισαν την προμήθεια 4.000 τόνων αιγοπρόβειου γάλακτος στην τιμή των 1.60 ευρώ/κιλό για το πρόβειο γάλα και 0.95 ευρώ/κιλό για το γίδινο γάλα, ενώ θα δοθεί επιπλέον στην τιμή 0,05 λεπτά του ευρώ/κιλό πριμ για τους συνεταιριστές, με την τελική τιμή να διαμορφώνεται σε 1,65 ευρώ/κιλό για το πρόβειο και 1 ευρώ/κιλό για το γίδινο γάλα.

Η πράξη των 4.000 τόνων γάλακτος αναμένεται να αποτελέσει οδηγό στην αγορά, καθώς οι τυροκομικές επιχειρήσεις μέχρι τώρα κρατούσαν κλειστά τα χαρτιά τους, με την τιμή να κινείται μέχρι τώρα κοντά στο 1,40 ευρώ/κιλό στο πρόβειο γάλα. Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση της βιομηχανίας γάλακτος «ΟΜΗΡΟΣ» και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων Λιβαδίου Ολύμπου έχει ως εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά ήρθαμε σήμερα σε συμφωνία μεταξύ των δύο μερών, η «ΟΜΗΡΟΣ» Βιομηχανία Γάλακτος ΑΕΒΕ και ο Γαλακτοπαραγωγικός Συνεταιρισμός Λιβαδίου Ολύμπου. Πρόκειται για μια συμφωνία ορόσημο, η οποία έρχεται να επισφραγίσει τις συζητήσεις που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα μεταξύ των δύο πλευρών. Από τη μία η «ΟΜΗΡΟΣ», αφουγκραζόμενη τους κτηνοτρόφους του Λιβαδίου και τις ανάγκες αυτών, και από την άλλη μεριά ο Συνεταιρισμός, αφουγκραζόμενος και αυτός τις απαιτήσεις της «ΟΜΗΡΟΣ», έθεσαν από κοινού μια τιμή για το πρόβειο και γίδινο γάλα.

Και οι δύο πλευρές πιστεύουμε ότι καλύπτονται, με βάση τη λογική και τα δεδομένα της αγοράς, οι ανάγκες τόσο των παραγωγών όσο και της βιομηχανίας. Με τα παραπάνω δεδομένα επετεύχθη η συμφωνία για την προμήθεια 4.000 τόνων αιγοπρόβειου γάλακτος στην τιμή των 1.60 ευρώ για το πρόβειο γάλα και 0.95 ευρώ για το γίδινο γάλα, σύμφωνα πάντα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του γάλακτος.

Ευχόμαστε σε όλους, παραγωγούς γάλακτος και μεταποιητές, μια καλή παραγωγική και επιτυχημένη χρονιά με ανάπτυξη για το εθνικό μας προϊόν Φέτα ΠΟΠ και την εθνική μας οικονομία».

Πηγή΅eleftheria.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις