Οι αγρότες-βιοκαλλιεργητές συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Agrotica

Οι αγρότες-βιοκαλλιεργητές που συμμετέχουμε στις Αγορές Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων Αττικής, μέσω του Σωματείου μας, βγαίνουμε στο δρόμο! Στεκόμαστε μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους αγρότες, απέναντι στα κοινά προβλήματα που καθημερινά μεγαλώνουν. Στο τεράστιο κόστος παραγωγής (ρεύμα, πετρέλαιο, εφόδια, λιπάσματα,  φυτοπροστατευτικά), στην έλλειψη χεριών, στις κουτσουρεμένες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, στα χωράφια μας που με στρατηγική επιλογή ερημώνουν για να πέσουν τελικά στα χέρια λίγων.

Οι Αγορές Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων σημειώνουν ήδη τις πρώτες απουσίες παραγωγών στους οποίους το δυσβάσταχτο κόστος δεν επιτρέπει ούτε καν να ξεκινήσουν από το χωριό τους για την αγορά, ενώ είναι ήδη μεγάλος ο αριθμός των παραγωγών που δυσκολεύονται ακόμα και να πληρώσουν τον εκάστοτε Οργανισμό Πιστοποίησης προκειμένου να ελέγχονται και να πιστοποιούνται ως Βιοκαλλιεργητές!

ΩΣ ΕΔΩ! Εμείς δεν έχουμε καράβια για να τους βάλουμε ξένη σημαία, ούτε μεγαλοεπιχειρήσεις για να μπουκωνόμαστε με φοροαπαλλαγές και θαλασσοδάνεια. Εμείς έχουμε τα χωράφια μας, από αυτά ζούμε, από αυτά προσφέρουμε φρέσκα και καθαρά προϊόντα στο λαό μέσω των Αγορών μας και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας κλέψει τους κόπους μιας ζωής!

Καλούμε όλες τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Βιοκαλλιεργητών της χώρας να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε! Τους καλούμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία Ομοσπονδίας για ενιαία διεκδίκηση των αιτημάτων μας!

Ο Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής (ΣΥΒΑΑ) συμμετέχει στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στην Agrotica, το Σάββατο 22/10! Ενώνουμε τη φωνή και τη δύναμή μας με τους συμμάχους μας, με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, για να πάρουμε πίσω όσα μας ανήκουν, για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας!

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις