ΕΔΟΚ: Πρεμιέρα στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας για το πρόγραμμα «Meet the European Lamb»

Ένα σημαντικό άνοιγμα στη μεγαλύτερη οικονομία του Αραβικού κόσμου για τις εξαγωγές του ελληνικού αρνιού, τη Σαουδική Αραβία στοχεύει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος (ΕΔΟΚ) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Meet the European Lamb» με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από τις 6 έως και τις 10 Νοεμβρίου η ελληνική πλευρά θα συμμετέχει στην έκθεση Saudi Restaurant Show, έχοντας ως στόχο να διεισδύσει στην premium αγορά της χώρας. Επίσης, θα λάβει μέρος σε σειρά κλειστών επαγγελματικών συναντήσεων με σκοπό το χτίσιμο ισχυρών συμμαχιών και σταθερών εμπορικών συμφωνιών προς όφελος των ελληνικής παραγωγής και εξαγωγής πρόβειου κρέατος.

 

Παράλληλα, τη γεύση αλλά και την ποιότητα του ελληνικού αρνιού θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν οι πιο επιδραστικοί διαμορφωτές κοινής γνώμης- γευσιγνώστες και σεφ- σε ένα γαστρονομικό δείπνο στις 6 Νοεμβρίου στο Ριάντ. Θα ενημερωθούν δια ζώσης για τις αειφόρες μεθόδους παραγωγής προβάτων, την ιχνηλασιμότητα, την καλή μεταχείριση των ζώων, την προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, από τους ίδιους τους Σαουδάραβες.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις