Βελόπουλος: «Γιατί δεν έχει μειωθεί η τιμή του ρεύματος, αφού η παραγωγή ενέργειας στην Ελλάδα βασίζεται περισσότερο στη λειτουργία ΑΠΕ»
Βελόπουλος: «Γιατί δεν έχει μειωθεί η τιμή του ρεύματος, αφού η παραγωγή ενέργειας στην Ελλάδα βασίζεται περισσότερο στη λειτουργία ΑΠΕ»

Με αναφορές σχετικές με την υπόθεση βιασμού της δωδεκάχρονης στον Κολωνό, ξεκίνησε την τοποθέτησή του στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος κατά τη συζήτηση για την «Κύρωση της Σύμβασης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Γαλλικής Δημοκρατίας για την εξάλειψη της διπλής φορολογίας αναφορικά με φόρους εισοδήματος και την πρόληψη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής».

«Αυτό που συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία τελευταίες 10 μέρες πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα. Καλώ τα κόμματα, καλώ τους προέδρους των κομμάτων να συζητήσουμε σοβαρά για το θέμα της παιδεραστίας, της παιδοφιλίας, τον βιασμό των μικρών παιδιών από τέρατα, γιατί μόνο τέρατα είναι αυτοί οι άνθρωποι, και τους καλώ για ακόμη μία φορά, γιατί ο ποινικός κώδικας χρειάζεται αυστηροποίηση των ποινών, όταν αφορά τέρατα. Το έχουμε ξαναπεί, δυστυχώς όμως δεν μας ακούσατε και τώρα έρχονται στα λόγια μας πολλοί συνάδελφοι βουλευτές. Παρακολουθώ στα κανάλια να βγαίνουν κάποιοι και να μιλούν για χημικό ευνουχισμό, για ισόβια, πραγματικά ισόβια όμως. Μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Σε όλη αυτή την ιστορία υπάρχει ηθική αυτουργία του πολιτικού συστήματος. Ποια είναι η ηθική αυτουργία; Είναι η έλλειψη αυστηρών ποινών και το εννοώ και το επαναλαμβάνω».

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση, επανέλαβε ότι η Ελληνική Λύση είχε προειδοποιήσει «και κανείς σας δεν μας έπαιρνε στα σοβαρά».

«Τώρα λοιπόν βλέπουμε ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες οι πολίτες επιστρέφουν στην ξυλόσομπα. Αλλά αν μας ακούγατε τότε που το λέγαμε και προετοιμαζόμασταν όλοι μαζί δεν θα φτάνουμε στο σημείο αυτό. Σήμερα γίνονται επεισόδια σε όλη την Ευρώπη, τα μέσα ενημέρωσης (αν μπορούν να λέγονται έτσι, γιατί για εμένα είναι μέσα συσκότισης, κανείς δεν μιλά εδώ) δείχνουν ότι γίνονται παντού επεισόδια. Στη Γερμανία, στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία γίνεται χαμός. Επικρατεί παντού κοινωνική αναταραχή. Έρχονται κοινωνικές αναταραχές δικαιολογημένες με τα εγκληματικά λάθη που έκαναν οι μικρές ηγεσίες της Μεγάλης Αυτής Ευρώπης που όλοι την θέλουμε ενωμένη».

Συνεχίζοντας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι επιμένει στις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά, υπέρ γερμανικών συμφερόντων.

«Γιατί, αφού πλέον το μείγμα παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα βασίζεται περισσότερο στη λειτουργία των ανεμογεννητριών και των φωτοβολταϊκών, γιατί δεν έχει μειωθεί η τιμή του ρεύματος;», διερωτήθηκε. Κατηγόρησε επίσης την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «αντιμετωπίζει την κυβέρνηση χαλαρά». «Ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωνε διαδηλώσεις εν μέσω μνημονίων, τώρα με την ακρίβεια δεν μιλούν καθόλου. Δεν λένε και δεν οργανώνουν τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Κλείνω με το θέμα της Τουρκίας, η οποία έκανε μία επιτυχή δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου. "ΤΥΦΩΝΑ" τον ονομάζει. Έχουν ετοιμάσει και τα πυρηνικά εργοστάσιά τους. Εσείς τι κάνετε; Θα σας απαντήσω εγώ: Κάνετε ανεμογεννήτριες.

Πρέπει για το καλό της χώρας μας να λειτουργήσουμε ενωμένοι απέναντι σε αυτό που έρχεται. Γιατί έρχεται καταιγίδα, έρχεται τσουνάμι», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις