Χαλκιδική: Στην αγορά του Λιβάνου ξεδιπλώνει τα κάλλη του ο δήμος Αριστοτέλη
Χαλκιδική: Στην αγορά του Λιβάνου ξεδιπλώνει τα κάλλη του ο δήμος Αριστοτέλη

Προσκυνηματική περιήγηση εμπλουτισμένη με στοιχεία οινικού πολιτισμού, σημεία ιστορικής αναφοράς και φυσιολατρίας ακολούθησαν εκπρόσωποι Τύπου από τον Λίβανο κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής επίσκεψης στον δήμο Αριστοτέλη, στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής.

Η περιήγηση υποστηρίχθηκε από τη δημοτική αρχή, την Αριστοτελική Σύμπραξη Επαγγελματιών του δήμου, τον τουριστικό οργανισμό MidEast και την Aegean Air, με στόχο την προώθηση της τοπικής προσκυνηματικής δραστηριότητας στην τουριστική αγορά του Λιβάνου.

Μεταξύ άλλων περιελάμβανε περιηγήσεις σε παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς και γραφικές πλατείες, συμμετοχή σε τσιπουρογιορτές και τσιπουροπαραγωγές, θεματικές θαλάσσιες κρουαζιέρες, οινογευσίες κατά τη διάρκεια θαλασσινών και μοναστηριακών γευμάτων, αγορές, καθώς και επισκέψεις σε πολυτελή καταλύματα, αρχαιολογικούς και θρησκευτικούς χώρους.

«Δεδομένης της αεροπορικής σύνδεσης Βηρυτού-Αθήνας-Θεσσαλονίκης, αλλά και της διάθεσης των Λιβανέζων να επισκέπτονται ποικίλους προσκυνηματικούς χώρους στην Ελλάδα σε πείσμα μάλιστα της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα τους, ο δήμος Αριστοτέλη πρόκειται να επενδύσει τμήμα της προωθητικής καμπάνιας του 2023 στο Λίβανο, μια χώρα, όπου χριστιανοί πολλών δογμάτων συνθέτουν το 34% ενός πληθυσμιακού καμβά 5.000.000 ανθρώπων», δήλωσε ο δήμαρχος, Στέλιος Βαλιάνος.

Όπως εκτιμά ο κ.Βαλιάνος η εισροή Λιβανέζων στην Ανατολική Χαλκιδική θα καλύψει τμήμα της ρωσικής προσκυνηματικής αγοράς, «αφού η καταναλωτική ικανότητα των Λιβανέζων επισκεπτών είναι γνωστή και χαρακτηριστική».

Με βάση τον σχεδιασμό του δήμου Αριστοτέλη, τον Απρίλιο του 2023 ομάδα τουριστικών πρακτόρων από τον Λίβανο αναμένεται να γιορτάσει «Πάσχα στον Άθωνα», ενώ δεύτερη ομάδα επισκέπτεται την Ανατολική Χαλκιδική το Σεπτέμβριο, ώστε να ακολουθήσει τμήμα της τοπικής προσκυνηματικής περιήγησης και να αποτυπώσει τον μοναστηριακό τρύγο στον Άθωνα.

Παράλληλα με τον Λίβανο, ο δήμος εντάσσει στον σχεδιασμό του την προσέγγιση «δορυφορικών» της Ρωσίας προσκυνηματικών αγορών, όπως το Καζακστάν.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις