Fuel Pass 3: «Φρένο» Σταϊκούρα στα σενάρια για νέα επιδότηση καυσίμων – «Δεν έχει τεθεί θέμα»
Fuel Pass 3: «Φρένο» Σταϊκούρα στα σενάρια για νέα επιδότηση καυσίμων – «Δεν έχει τεθεί θέμα»

«Δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel Pass 3» ήταν η απάντηση που έδωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας όταν ρωτήθηκε το πρωί της Τρίτης για το θέμα στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.

«Δεν έχει τεθεί θέμα  ούτε για το Fuel Pass 3, ούτε για επιδότηση στο diesel. Ισχύουν τα μέτρα που έχει πει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. και από αυτά έχει υλοποιηθεί μόνο η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης», τόνισε. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά όταν υπάρχει ανάγκη. Η οποιαδήποτε επιπλέον παρέμβαση θα εξαρτηθεί από την πορεία των τιμών στα καύσιμα, από τον δημοσιονομικό χώρο και από τις προτεραιότητες που θα θέσει η κυβέρνηση».

«Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά νέες παρεμβάσεις, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε κάθε εβδομάδα για νέες παροχές. Έχουμε δώσει περισσότερα από κάθε άλλο κράτος, έχουμε πρωτογενές έλλειμμα και ουσιαστικά μας λένε αυξήστε το έλλειμμα. Εκτιμάμε ότι θα τρέξουμε με έλλειμμα 1,7%».

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι οριζόντια μείωση φόρων «δεν μπορεί να γίνει, γιατί σύμφωνα με το Eurogroup οι μειώσεις πρέπει να είναι στοχευμένες. Η οριζόντια μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης έχει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος, 1 δισ. που δεν το αντέχουμε».

Αναφερόμενoς στις αυξήσεις στην αγορά, ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι «θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις