«Βαφτίζουν» εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα ως ελληνικά
«Βαφτίζουν» εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα ως ελληνικά

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Όχι άλλη ανοχή της κυβέρνησης στην αισχροκέρδεια.

Ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας λαμβάνουμε καθημερινά καταγγελίες εκατοντάδων πολιτών Καταναλωτών και παράπονα για την ακρίβεια στην αγορά.

Σήμερα στις ειδήσεις ακούσαμε επί τέλους τον αναπληρωτή υπουργό ανάπτυξης και επενδύσεων κύριο Παπαθανάση να λέει πως διαπιστώθηκε αισχροκέρδεια της τάξεως του 6 έως 8 % .

Εμείς ως ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας λέμε πως το ποσοστό μπορεί να είναι και 50 %. Απάτη χωρίς τέλος σε πολλά αγροτικά προϊόντα. Βαφτίζουν εισαγόμενες πατάτες, ελιές, Όσπρια, ντομάτες και άλλα τέτοια προϊόντα ως Ελληνικά.

Τοποθετούν σε μπανάνες, μήλα, ροδάκινα και δεν ξέρω που αλλού ταμπέλες με επώνυμες μάρκες. Το 50 % της πατάτας που κυκλοφορεί στην Ελλάδα κυρίως στις Λαϊκές αγορές είναι Νάξου. Πάγκοι λαϊκών αγορών ντομάτας χωρίς να είναι δικές τους.

Κύριοι της κυβέρνησης δεν είναι θέμα δικαίωσης του ΙΝΚΑ Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας αλλά είναι θέμα προστασίας των Ελλήνων πολιτών Καταναλωτών.

Εμείς σας το λέγαμε εδώ και δύο χρόνια, πάρτε μέτρα εχθές και όχι σήμερα αύριο. Βάλτε ανώτατη τιμή πώλησης και όχι κέρδους.

Δεν μπορεί ένα προϊόν στο χωράφι να το πουλά ο παραγωγός 0,40 -0,50-0,60 το κιλό και μιλάμε για πράσινες ελιές Αγρινίου και να φτάνουν στον καταναλωτή στα 6 ευρώ και άνω. Το ίδιο συμβαίνει και με δεκάδες ακόμα αγροτικά προϊόντα».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις