Κρήτη: Απειλούνται με πλειστηριασμούς, περιουσίες αγροτών και συνεταιρισμών
Κρήτη: Απειλούνται με πλειστηριασμούς, περιουσίες αγροτών και συνεταιρισμών

Το ενδεχόμενο να χαθούν περιουσίες αγροτικών συνεταιρισμών και αγροτών και να καταλήξουν στα χέρια ξένων εταιρειών και funds είναι ορατό και στην Κρήτη.

Η ανησυχία αλλά και η αγωνία χιλιάδων αγροτών αλλά και πολλών συνεταιριστικών οργανώσεων είναι μεγάλη καθώς τα κόκκινα δάνεια αποτελούν δαμόκλειο σπάθη.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο Πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης, Πρίαμος Ιερωνυμάκης, τα ξένα funds εκβιάζουν να πάρουν την περιουσία των αγροτών και συνεταιρισμών αφού καθημερινά στέλνουν μπιλιετάκια και απειλούν με πλειστηριασμούς.

Όπως εκτιμά, πάνω από το 40% των αγροτών στη χώρα είναι χρεωμένοι με κόκκινα δάνεια ενώ κατασχέσεις περιουσιών έχουν γίνει και στο Ηράκλειο με τις περιπτώσεις μάλιστα να είναι αρκετές.

Ο αγροτικός κόσμος διεκδικεί ένα θεσμικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο θα εξαιρείται το 30% του αρχικού κεφαλαίου του δανείου, θα αφαιρούνται οι τόκοι ενώ θα πρέπει να γίνει και μία ρύθμιση για 10 χρόνια". Αυτό όπως είπε ο κ. Ιερωνυμάκης, θα είναι προς το συμφέρον και για το ίδιο το κράτος αλλά και για τις τράπεζες.

Κατασχέσεις περιουσίας αγροτικών συνεταιρισμών αλλά και αγροτών είναι γεγονός και στην Κρήτη, σημειώνει ο κύριος Ιερωνυμάκης και αναφέρει ότι οι εταιρείες προχωρούν στις κατασχέσεις με αργά βήματα και όχι σε μαζικές για ευνόητους λόγους.

Πρόκειται για δάνεια που πάρθηκαν και τα οποία έφταναν ακόμη και τις 50.000 ευρώ τα οποία όμως οι αγρότες και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί δεν κατάφεραν να τα αποπληρώσουν για διάφορους λόγους που σύμφωνα με τον κ. Ιερωνυμάκη μπορούν να αποδειχθούν.

Πηγή: ekriti.gr

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις