FertiberiaHellas: Ξεκινά το Νοέμβριο η λειτουργία  στην Ελλάδα
fertiberia

Η Grupo Fertiberia, ηγέτης στον τομέα της διατροφής των φυτών στην Ευρώπη, επεκτείνει το δίκτυο των εμπορικών θυγατρικών της για να αυξήσει το διεθνές της βάρος. Η εταιρεία μόλις δημιούργησε την εταιρεία Fertiberia Hellas στην Αθήνα, η οποία θα ξεκινήσει τη λειτουργία της τον Νοέμβριο, με στόχο να γίνει brand αναφοράς για τους αγρότες στην ελληνική αγορά και στις βαλκανικές χώρες. «Η Grupo Fertiberia έχει αναπτύξει μοναδικές και καινοτόμες λύσεις για μεσογειακές καλλιέργειες που έχουν μεγάλες δυνατότητες να βελτιστοποιήσουν τις γεωργικές και περιβαλλοντικές επιδόσεις των παραγωγών αυτών των αγορών», σύμφωνα με τον Guillermo Pérez-Medina, διευθυντή της Εξωτερικής Αγοράς της εταιρείας.

Εντός Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της Grupo Fertiberia στην Ελλάδα, με την επωνυμία Fertiberia Hellas έχοντας ως στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην ελληνική αγορά και στις βαλκανικές χώρες.

Επί του παρόντος, η Grupo Fertiberia επιτυγχάνει το 36% των δραστηριοτήτων της στη διεθνή αγορά. Η δημιουργία της θυγατρικής της στη Ελλάδα αποτελεί μέρος της στρατηγικής να καταστεί ένας παγκόσμιος κολοσσός που δημιουργεί προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας με το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η εταιρεία έχει ήδη θυγατρικές και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πορτογαλία και η Γαλλία, με στελέχη της εταιρείας να πιστεύουν ότι η Ελλάδα και τα Βαλκάνια θα γίνουν αγορές αναφοράς για την εταιρεία στις επόμενες καμπάνιες.

Για την υλοποίηση και ανάπτυξη της Fertiberia Hellas, η εταιρεία έχει αρχικά «συμμαχήσει» με μια ομάδα δέκα επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν μεγάλη εμπειρία στην παροχή συμβουλών σε αγροτικούς επιχειρηματίες, έχοντας επικεφαλής τον Γεώργιο Ραϊλάκη. 

Ο Γιώργος Ραϊλάκης θεωρείται από τα πιο γνωστά και καταξιωμένα στελέχη στο χώρο των εταιρειών λιπασμάτων, ενώ έχει διατελέσει και πρόεδρος τoυ Πανελλήνιου Συνδέσμου Επαγγελματιών Παραγωγών & Εμπόρων Λιπασμάτων. Ξεκίνησε την 40ετή και πλέον καριέρα του από το χώρο της φυτοπροστασίας, όπου υπήρξε για πολλά χρόνια στέλεχος στη Hoechst, Agrevo κ.λπ. Τα τελευταία χρόνια ήταν διευθυντής στην Compo και αργότερα στη Nitrogen του ομίλου K+S.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις