Έρχονται σημαντικές αυξήσεις στην αμόλυβδη - Θέμα χρόνου να φτάσει τα 2,20 ευρώ το λίτρο
Έρχονται σημαντικές αυξήσεις στην αμόλυβδη - Θέμα χρόνου να φτάσει τα 2,20 ευρώ το λίτρο

Οι τιμές στα καύσιμα συνεχίζουν να προκαλούν “πονοκέφαλο” στους καταναλωτές, καθώς οι διεθνείς τιμές βρίσκονται κοντά στα 100 δολάρια το βαρέλι. Μάλιστα το πετρέλαιο σημείωσε άλμα 4% την Παρασκευή μετά το σενάριο ότι η Κίνα θα χαλαρώσει τους περιορισμούς λόγω κορονοϊού γεγονός που θα αυξήσει δραστικά τη ζήτηση.

Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει ξεπεράσει προ πολλού τα 2 ευρώ και η τάση της είναι ανοδική με παράγοντες της αγοράς να εκτιμούν ότι πολύ σύντομα θα αγγίξει τα 2,20 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργο Ασμάτογλου, όπως είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Στούντιο με θέα», «έχουμε αυξήσεις στο ντίζελ, αλλά όχι τόσο μεγάλες. αλλά έχουμε πολύ μεγαλύτερες στις βενζίνες και βλέπουμε την αμόλυβδη να έχει ξεπεράσει κατά πολύ το ντίζελ αυτή την στιγμή».

Σημείωσε ακόμα ότι «τη μέση τιμή της βενζίνης θα την δούμε από την Δευτέρα να φτάνει στα 2,090 στα μεγάλα αστικά κέντρα.»

«Ακολουθεί και το πετρέλαιο, είτε κίνησης είτε θέρμανσης, και από την Τρίτη αναμένονται σημαντικές αυξήσεις. Πιθανόν μέσα στην εβδομάδα να έχουμε να έχουμε ίσως και 10 λεπτά αύξηση», τόνισε ακόμα ο κ. Ασμάτογλου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις