Εγκύκλιος του υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βάζει «τέλος» στα πρόστιμα για τα καλύμματα καρότσας αγροτικών

«Τέλος» στα βαριά πρόστιμα προς τους ιδιοκτήτες αγροτικών οχημάτων που είχαν αναδιπλούμενα ή συρόμενα καλύμματα καρότσας σε διπλοκάμπινα ή μονοκάμπινα οχήματα έβαλε νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα με την αναρτημένη στο διαδίκτυο εγκύκλιο του υπουργείου, όσα οχήματα ήταν της κατηγορίας Ν1 αμαξώματος ΒΕ (pick-up) που έχουν εγκατεστημένα καλύμματα από μη άκαμπτο υλικό, όπως αναδιπλούμενα ή συρόμενα καλύμματα (τύπου ρολό) στο ύψος της καρότσας, που σε κάθε περίπτωση δεν υπερβαίνει τα 10 εκατοστά από το αρχικό και τα οποία είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο ή πλαστικό, χαρακτηρίζονται ως ανοιχτά.

Κατά το παρελθόν τα πρόστιμα έπεφταν «βροχή» από τις αρχές, το οποίο έφτανε τις 2.000 ευρώ ενώ σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτες πιανόταν και δεύτερη φορά, τότε το πρόστιμα έφτανε τις 4.000 ευρώ.  

Ωστόσο όπως τόνισαν πολλοί αγρότες η εν λόγω ρύθμιση είναι «φωτογραφική» και ευνοεί τις ελληνικές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, δίνοντας τους τη δυνατότητα να βγάλουν επιπλέον χρήματα,. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι αντιπροσωπείες θα «έχουν τη δυνατότητα να πουλάνε χαμηλά καλύμματα καρότσας βγάζοντας επιπλέον κέρδος από τα οχήματα που είναι εισαγωγής, καθώς πολλά από αυτά έρχονται στη χώρα μας με τα υπερυψωμένα καλύμματα, τα οποία σε άλλες χώρες δεν είναι παράνομα». 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις