Σερβία: Ενισχύσεις 300 ευρώ το στρέμμα για τα ζαχαρότευτλα

Πάνω από 300 ευρώ το στρέμμα (35.000 δηνάρια Σερβίας) θα είναι η επιδότηση που θα δοθεί για την καλλιέργεια ζαχαρότευτλων την επόμενη χρονιά από την κυβέρνηση της Σερβίας, όπως γνωστοποίησε η υπουργός Γεωργίας της χώρας, Γελένα Τανάσκοβιτς.

Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Γεωργίας της Σερβίας θα αυξηθεί κατά 16,5 δισ. δηνάρια και θα φτάσει συνολικά σε 78,5 δισ. δηνάρια, με την κ. Τανάσκοβιτς να υποστηρίζει πως οι άμεσες πληρωμές προς τους αγρότες θα ανέλθουν σε 15,5 δισ. δηνάρια.

Μέχρι τέλος τους έτους θα καταβληθεί η ενίσχυση στους παραγωγούς ηλίανθου, ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιδότηση 20 δηναρίων ανά λίτρο καυσίμου (0,17 ευρώ), μέχρι τέλος του 2022 αλλά και υποστήριξη των ιδιοκτητών γαλακτοπαραγωγών αγελάδων με 15.000 τόνους καλαμποκιού.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, ο αγροτικός προϋπολογισμός θα απορροφήσει για πρώτη φορά πάνω από 5% του συνολικού προϋπολογισμού (5,3%), ενώ πάνω από 37% των συνολικών κρατικών επιχορηγήσεων μέσω του επανισορροπισμού θα κατευθυνθεί στη γεωργία.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει επίσης κεφάλαια για μέρος των τόκων που θα επαναπρογραμματίσουν οι τράπεζες μέσω δανείων, που είναι ένα από τα στηρίγματα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις