Καμπανάκι για ελλείψεις αυγών στα σούπερ μάρκετ - Η γρίπη των πτηνών σαρώνει τις φάρμες στο ΗΒ
Καμπανάκι για ελλείψεις αυγών στα σούπερ μάρκετ - Η γρίπη των πτηνών σαρώνει τις φάρμες

Μερικά από τα κορυφαία σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετωπίζουν μια ΔΙΑΤΙΜΗΣΗ στα αυγά - εν μέσω μιας επικείμενης κρίσης. Τρεις πηγές φέρεται να είπαν στην εφημερίδα Sun ότι ο κλάδος αγωνίζεται να ικανοποιήσει τη ζήτηση.

Δεν έχει αναφερθεί σε ποιους λιανοπωλητές εδρεύουν οι εκπρόσωποι.Ένας κτηνοτρόφος αυγών στην Ουαλία, είπε προηγουμένως: "Η τιμή των νέων πτηνών έχει αυξηθεί, αλλά η τιμή των αυγών μας έχει παραμείνει η ίδια. Φυσικά δεν έχουμε την πολυτέλεια να παράγουμε αυτά τα αυγά".

Εκπρόσωπος του Βρετανικού Συμβουλίου Βιομηχανίας Αυγών δήλωσε: «Η προσφορά αυγών είναι αρκετά περιορισμένη επί του παρόντος, ωστόσο, η διαθεσιμότητα ποικίλλει φυσικά από την άποψη της προσφοράς και της ζήτησης και η βιομηχανία συνεργάζεται στενά με τους λιανοπωλητές για να διασφαλίσει ότι είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να ικανοποιούμε τη ζήτηση των καταναλωτών. για τα βρετανικά αυγά λιονταριού».

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι οι νομικές απαιτήσεις για τα πουλερικά και άλλα πτηνά σε αιχμαλωσία θα επεκταθούν σε όλες τις περιοχές της Αγγλίας εν μέσω της μεγαλύτερης επιδημίας γρίπης των πτηνών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η επικεφαλής κτηνίατρος, Christine Middlemiss, δήλωσε: «Τώρα αντιμετωπίζουμε, φέτος, το μεγαλύτερο ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών και βλέπουμε ταχεία κλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων σε εμπορικές φάρμες και σε πτηνά της αυλής σε όλη την Αγγλία.

«Ο κίνδυνος να εκτεθούν σε ασθένειες τα διατηρημένα πτηνά έχει φτάσει σε σημείο όπου είναι πλέον απαραίτητο όλα τα πτηνά να στεγάζονται μέχρι νεωτέρας. Η σχολαστική βιοασφάλεια και ο με κάθε τρόπο διαχωρισμός των κοπαδιών από τα άγρια ​​πτηνά παραμένουν η καλύτερη μορφή άμυνας.

«Είτε κρατάτε λίγα πουλιά είτε χιλιάδες, από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου και μετά θα πρέπει να κρατάτε τα δικά σας σε εσωτερικούς χώρους. Αυτή η απόφαση δεν έχει ληφθεί σοβαρά, αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε τα πουλιά σας από αυτή την εξαιρετικά μολυσματική ασθένεια».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις