Τευτλοκαλλιέργεια: Οι Ισπανοί αυξάνουν το ελάχιστο εισόδημα σε 65 ευρώ/τόνο
Τευτλοκαλλιέργεια: Οι Ισπανοί αυξάνουν το ελάχιστον εισόδημα σε 65 ευρώ/τόνο

Την αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδημάτων των μελών του στα 65 ευρώ ανά τόνο για παραδόσεις τεύτλων αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ACOR, ποσό που είναι κατά 5 ευρώ υψηλότερο από αυτό που ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Όπως τονίστηκε αυτές οι κινήσεις ελήφθησαν τόσο για να αντισταθμιστεί η αύξηση του κόστους παραγωγής αλλά και για να επιβραβεύσει τη δέσμευση των μελών της στον τομέα της ζάχαρης.

Επιπλέον, το Δ.Σ. δεν απέκλεισε νέες αυξήσεις υπογραμμίζοντας ότι οι συνεταιριστικές επιστροφές θα μπορούσαν να προσφερθούν στα μέλη, όπως έγινε και το περασμένο έτος, κάτι που θα σήμαινε νέα αύξηση στην τιμή των παραδόσεων τεύτλων σε αυτή την εκστρατεία.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Jesús Posadas εξέφρασε τη ικανοποίησή του για αυτές τις κινήσεις καθώς όπως είπε «αναμφίβολα θα συμβαίνει στην ενίσχυση της ελκυστικότητας της καλλιέργειας τεύτλων» και πρόσθεσε ότι « έχουμε ένα σαφή οδικό χάρτη που συνίσταται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των αγροκτημάτων των συνεργατών μας ανά πάσα στιγμή, οι οποίοι έχουν στην ACOR τον τέλειο σύμμαχο για να αντιμετωπίζουμε τις αβέβαιες στιγμές που βιώνουμε ΤΟ μέλος της ACOR γνωρίζει ότι μπορεί να εμπιστευτεί το Συνεταιρισμό του».

Η τρέχουσα εκστρατεία ξεκίνησε στις 20 Οκτωβρίου μέχρι στιγμής περισσότεροι από 180.000 τόνοι τεύτλων έχουν ήδη επεξεργαστεί.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις