Θεσσαλία: Ακόμη 3.600 μέτρα υπόγειων αγωγών άρδευσης

Προχωρούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα έργα υπογειοποίησης αγωγών για τον εξορθολογισμό της διαχείρισης  του  αρδευτικού νερού  στο βόρειο τμήμα του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων.

Μέχρι σήμερα  έχουν τοποθετηθεί 5.400 μέτρα υπόγειων αγωγών άρδευσης σε Πολυδάμειο, Βασιλικά, Ερέτρεια, Λόφο και Ανωχώρι και παραδόθηκαν  44 νέες υδροληψίες στους αγρότες της περιοχής.  Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η εγκατάσταση υπόγειων δικτύων μήκους  3.600 μέτρων σε  Κρήνη,  Βασιλί και  Πυργάκια. Το έργο ολοκληρώνεται εντός του πρώτου τριμήνου του 2023, με την τοποθέτηση 3.500 μέτρων  υπόγειων αγωγών στην ευρύτερη περιοχή του Βασιλί.

Συνολικά κατασκευάζονται  18 ξεχωριστά και διακριτά δίκτυα άρδευσης, μέσω των οποίων εκσυγχρονίζονται οι συνθήκες παραγωγής σε  περισσότερα από  8.000 στρέμματα γης, στα οποία καλλιεργούνται ως επί το πλείστον βαμβάκι, καλαμπόκι και μηδική. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1.178.000 ευρώ και  χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις