Γερμάνια: Η ενεργειακή κρίση και οι ελλείψεις πρώτων υλών «διώχνουν» τη BASF

Με την ενεργειακή κρίση στην Γερμανία να εντείνεται ολοένα και περισσότερο εξαιτίας του Ρωσοουκρανικού πολέμου αλλά και την έλλειψη πρώτων υλών αρκετές είναι οι εταιρίες που ετοιμάζουν σχέδιο εξόδου από την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μετεγκατάσταση σε άλλες χώρες όπως η Κίνα.

Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις της Γερμανίας είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν ελλείψεις σε δύο τομείς που η χώρα έχει μεγάλη εξάρτηση από εξωτερικές πηγές, την ενέργεια και τις πρώτες ύλες.

Τα παραπάνω έχουν αναγκάσει  μεταξύ άλλων την εταιρία BASF να προχωρήσει σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα περικοπών, ενώ δεν είναι μυστικό ότι ο πολυεθνικός κολοσσός εξετάσει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει για την Κίνα.

Όπως ανέφερε το δίκτυο ZDF το ενεργειακό κόστος για την εταιρία έχει φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα, τονίζοντας ότι το κεντρικό εργοστάσιό της στο Λουντβιχσχάφεν χρειάζεται ετησίως 37 τεραβατώρες, ενέργεια που ξεπερνά την κατανάλωση ολόκληρης της Ελβετίας!

 

Η επιχειρηματική εικόνα της γερμανικής χημικής βιομηχανίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt επιδεινώθηκε σημαντικά τον Οκτώβριο, εξαιτίας της πτώσης της ζήτησης κατά 19,9%.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις