Μειωμένες κατά 10% οι χρεώσεις ρεύματος που ανακοινώθηκαν για τον Δεκέμβριο

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Αύγουστο, όταν ξεκίνησε να εφαρμόζεται το νέο μοντέλο στη λιανική ρεύματος με την απόσυρση της ρήτρας αναπροσαρμογής, κινούνται οι χρεώσεις που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές για τον επόμενο μήνα.

Έτσι, ο Δεκέμβριος θα «τρέξει» με ελαφρώς μειωμένες χρεώσεις έναντι του τρέχοντος μήνα, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις που μετέφεραν στο Insider.gr παράγοντες του κλάδου πριν από λίγα 24ωρα, για αποκλιμάκωση της τάξης του 10-15% από τον Νοέμβριο, ο οποίος ήταν μέχρι τώρα ο φθηνότερος μήνας.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο μοντέλο προβλέπει πως οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να αναρτούν στις ιστοσελίδες τους έως τις 20 του μήνα τις χρεώσεις που θα ισχύσουν τον επόμενο μήνα. Με βάση τις εταιρείες που είχαν προχωρήσει σε αναρτήσεις έως το πρωί της Δευτέρας, προκύπτει ότι ο μέσος όρος των χρεώσεων κινείται στα 34,7 λεπτά του ευρώ, με τη μείωση στα επίπεδα του 10% (για την ακρίβεια 12%) έναντι του Νοεμβρίου, όταν είχε διαμορφωθεί στα 39,8 λεπτά.

Πιο συγκεκριμένα:

- Η χρέωση της ΔΕΗ θα είναι για τον Δεκέμβριο 38 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα, για την 1η κλίμακα κατανάλωσης (έως 500 kWh μηνιαίως). Η τιμή αυτή είναι ελαττωμένη κατά 4,3% από τον Νοέμβριο (39,7 λεπτά). Στα ίδια επίπεδα ποσοστιαία είναι και η αποκλιμάκωση στη χρέωση της κατανάλωσης άνω των 500 kWh, που τον Δεκέμβριο διαμορφώνεται στα 39,2 λεπτά ανά kWh, από 40,9 λεπτά.

- Η Protergia ανακοίνωσε χρέωση 36,8 λεπτά του ευρώ ανά kWh, από 39,5 λεπτά. Η μείωση είναι 7% έναντι του μήνα που διανύουμε.

- 35 λεπτά ανά kWh θα είναι η χρέωση της Elpedison στο βασικό της πρόγραμμα, το οποίο είναι ελαττωμένο κατά 8% περίπου από τον Νοέμβριο (38 λεπτά ανά kWh). Το πρόγραμμα αυτό έχει μηδενικό πάγιο, με την Elpedison να διαθέτει επίσης ένα πρόγραμμα με έκπτωση συνέπειας (και πάγιο 5 ευρώ), η χρέωση του οποίου είναι 32,27 λεπτά ανά kWh, στην περίπτωση εμπρόθεσμης εξόφλησης του λογαριασμού, μειωμένο κατά 9% σε μηνιαία βάση.

- Η ΗΡΩΝ στο πρόγραμμα Generous ανάρτησε χρέωση 30,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα με την έκπτωση συνέπειας (20%) για τον επόμενο μήνα. Η μείωση ανέρχεται σε 19% σε σχέση με τον Νοέμβριο (37,6 λεπτά). Ο τιμοκατάλογος του συγκεκριμένου προγράμματος χωρίς την έκπτωση συνέπειας είναι 38 λεπτά ανά KWh, από 47 λεπτά τον Οκτώβριο.

- Η χρέωση της Αέριο Αττικής είναι 31,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τον Δεκέμβριο, μειωμένη κατά 14% σε μηνιαία βάση (37 λεπτά τον Οκτώβριο). Με την έκπτωση συνέπειας, τιμή της εταιρείας ελαττώνεται στα 29,8 λεπτά ανά KWh.

- Η χρέωση της ΖeniΘ διαμορφώνεται στα 32,9 λεπτά ανά kWh τον επόμενο μήνα. Η μείωση ανέρχεται σε 15% περίπου έναντι του Νοεμβρίου (38,5 λεπτά).

- H NRG ανακοίνωσε 31,9 λεπτά ανά kWh για το πρόγραμμα Prime, με μείωση 15% έναντι του Οκτωβρίου (37,5 λεπτά)

- Η Watt & Volt ανακοίνωσε για τον Δεκέμβριο 38,9 λεπτά ανά kWh, με ελάττωση 4% από τον μήνα που διανύουμε (40,6 λεπτά).

- Η χρέωση της ΕΛΙΝ στο πρόγραμμα Power On! Home Comfort (με πάγιο 4,9 ευρώ) είναι 28,5 λεπτά ανά kWh, ελαττωμένη κατά 28% από τον Νοέμβριο (39,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα). Στο πρόγραμμα Power On! Home (με πάγιο 1 ευρώ) της εταιρείας, η χρέωση είναι 31 λεπτά του ευρώ.

- Η Volterra ανακοίνωσε χρέωση 39,8 λεπτά ανά ΚWh, από 42,8 τον Νοέμβριο. Η μείωση είναι 7%.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις