ΗΠΑ: Το χειμερινό σιτάρι σε χειρότερη κατάσταση από πέρυσι
ΗΠΑ: Το χειμερινό σιτάρι σε χειρότερη κατάσταση από πέρυσι

Το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών δημοσίευσε την 34η έκθεση Προόδου Καλλιέργειας για την καλλιεργητική περίοδο τη Δευτέρα το απόγευμα. Αυτές οι εκθέσεις εκτελούνται εβδομαδιαία έως τα τέλη Νοεμβρίου και εξετάζουν την πρόοδο και την κατάσταση των διαφόρων καλλιεργειών σε εθνική και πολιτειακή κλίμακα.

ΣΙΤΑΡΙ

Αυτήν την εβδομάδα, το USDA αναφέρει ότι το 87% του χειμερινού σίτου έχει εμφανιστεί, ελαφρώς υψηλότερα από τον μέσο όρο της πενταετίας του 86%.

Η κατάσταση του χειμερινού σίτου βαθμολογείται με 32% καλή/άριστη, η ίδια βαθμολογία με την προηγούμενη εβδομάδα. Το τριάντα πέντε τοις εκατό βαθμολογείται δίκαιο. Το 33 τοις εκατό βαθμολογείται ως φτωχό/πολύ φτωχό, αυξημένο κατά 1% από την προηγούμενη εβδομάδα. Πέρυσι αυτή την εποχή το 44% βαθμολογήθηκε καλό/άριστο.

ΥΓΡΑΣΙΑ ΑΝΩΦΟΡΟΥ ΕΔΑΦΟΥ

Σύμφωνα με το USDA, το 53% του εδάφους κορυφής στις 48 ηπειρωτικές πολιτείες είναι σύντομο ή πολύ χαμηλό σε υγρασία. Αυτό είναι μειωμένο από 54% την προηγούμενη εβδομάδα.

ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

Από τις 20 Νοεμβρίου, συλλέγεται το 96% του καλαμποκιού, πάνω από τον πενταετή μέσο όρο του 90%.

Στις κορυφαίες 18 πολιτείες καλαμποκιού, η συγκομιδή του καλαμποκιού είναι πάνω από 90% πλήρης σε κάθε πολιτεία εκτός από το Μίσιγκαν, την Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν.

Σχετικά με την αναφορά: Οι εκτιμήσεις προόδου και κατάστασης της καλλιέργειας βασίζονται σε δεδομένα έρευνας που συλλέγονται κάθε εβδομάδα από τις αρχές Απριλίου έως τα τέλη Νοεμβρίου, σύμφωνα με το USDA. Οι έρευνες προόδου και κατάστασης της καλλιέργειας μη πιθανοτήτων περιλαμβάνουν στοιχεία από περίπου 3.600 ερωτηθέντες των οποίων τα επαγγέλματα τους παρέχουν ευκαιρίες να κάνουν οπτικές παρατηρήσεις και να τους φέρνουν συχνά σε επαφή με αγρότες στις κομητείες τους.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις