«Λαβράκι» ΣΔΟΕ  για δυο αγροτικούς συνεταιρισμούς

«Λαβράκι» στα δίχτυα του ΣΔΟΕ έβγαλαν οι έρευνες σε δύο αγροτικούς συνεταιρισμούς της Ηπείρου, όπου εντοπίστηκε σκάνδαλο ύψους 4 εκατ. ευρώ. Στη Μύκονο, γιατρός είχε αδήλωτες καταθέσεις ύψους 900.000€.

Οι έρευνες της τοπικής διεύθυνσής του ΣΔΟΕ σε δυο αγροτικούς συνεταιρισμούς εντόπισαν, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Βήματος, σκάνδαλο ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ

Οι δύο αγροτικοί συνεταιρισμοί πήραν κοινοτική επιδότηση, ο ένας 2.758.000 ευρώ και ο άλλος 1.187.000 ευρώ για κατασκευή ψυκτικών θαλάμων κι άλλα σχετικά έργα για την αποθήκευση των προϊόντων τους. Αλλά κάπου στο δρόμο τα χρήματα έχασαν το δρόμο τους και κατέληξαν στις τσέπες κάποιων.

Όπως προκύπτει από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ οι υπεύθυνοι των δύο αγροτικών συνεταιρισμών, από την ίδια πόλη της Ηπείρου, ανέθεσαν την κατασκευή των ψυκτικών θαλάμων σε δύο τεχνικές εταιρείες της ίδιας περιοχής. Φαίνεται να υπήρξε συνεννόηση μεταξύ τους για αλλοίωση παραστατικών κι υπερκοστολογήσεις των κατασκευών προκειμένου να καρπωθούν οι ιδιώτες τα ποσά της κοινοτικής επιδότησης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήδη έχουν κληθεί για ανωμοτί καταθέσεις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτή η υπόθεση που έρχεται στο φως. Υπάρχει και εκείνη από τη Μύκονο, όπου γιατρός παρουσίαζε κάθε χρόνο αύξηση της περιουσίας του κατά 300.000 ευρώ. Οι αδήλωτες καταθέσεις του ήταν 900.000 ευρώ αλλά αυτά που δήλωνε ήταν πολύ πολύ λιγότερα...


πηγη:newsit.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις