Κεδίκογλου: Ανάγκη αποτελεσματικής διαχείρισης των ζωικών υποπροϊόντων για την προστασία του περιβάλλοντος
Κεδίκογλου: Ανάγκη αποτελεσματικής διαχείρισης των ζωικών υποπροϊόντων για την προστασία του περιβάλλοντος

  Την ανάγκη αποτελεσματικής διαχείρισης των ζωικών υποπροϊόντων για να προστατευθεί το περιβάλλον υπογράμμισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Προϊόντων Κρέατος.

Για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος, απαιτείται όπως είπε συντονισμός και κοινές δράσεις, καθώς «συνδέεται δε άρρηκτα με τις επιταγές της Πράσινης Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβάλλεται να εφαρμόσει η χώρα μας, όπως και όλα τα άλλα Κράτη Μέλη τα προσεχή χρόνια».

Μιλώντας για τα συμπεράσματα της ημερίδας ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε ότι «θα αποτελέσουν για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και εμένα προσωπικά ως αρμόδιο Υφυπουργό, χρήσιμα εργαλεία για την προώθηση νομοθετικών πρωτοβουλιών σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και ιδιαίτερα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος».

Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, ο υφυπουργός κάλεσε σε συνεργασία τους εμπλεκόμενους φορείς τονίζοντας ότι «θα πετύχουμε τους οικονομικούς κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς στόχους που μας έχουν τεθεί, έτσι ώστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα καθαρότερο και υγιεινότερο περιβάλλον».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις