Εν αναμονή των αποφάσεων οι μηλοπαραγωγοί

Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα γίνουν γνωστές οι ενισχύσεις που θα λάβουν οι μηλοπαραγωγοί όπως αναφέρθηκε κατά τη σύσκεψη που πραγματοποίησαν σήμερα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά. 

Ο αρμόδιος υπουργός δεσμεύτηκε από την πλευρά του να εξετάσει τα διαθέσιμα εργαλεία προκειμένου να αναπληρωθεί η αύξηση του κόστους παραγωγής προς τους μηλοπαραγωγους, που έχει προκληθεί εξαιτίας του ενεργειακού κόστους και του Ρώσο-ουκρανικου πολέμου.

Από την πλευρά τους οι μηλοπαραγωγοί με τα στοιχεία που παρουσίασαν απέδειξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατακόρυφα, καθιστώντας έτσι την εν λόγω καλλιέργεια ζημιογόνα.

Τέλος, όπως υπογράμμισαν "μεγάλο αγκάθι" αποτελεί η διακοπή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στα μήλα από τη νέα χρονιά, όταν και θα εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ, η οποία θα δίνεται μόνο στους παραγωγούς μήλων Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε., με τους ίδιους να επιμένουν να συνεχιστεί η εν λόγω ενίσχυση, καθώς όπως είπαν το καιρός παραγωγής πλέον έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις