Σούπερ μάρκετ πουλά... προτηγανισμένα αυγά
Σούπερ μάρκετ πουλά... προτηγανισμένα αυγά

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ισπανία έπειτα από τη διαπίστωση ότι αλυσίδα σούπερ μάρκετ πουλά προτηγανισμένα αυγά, αντί 1,80 ευρώ τα δύο.

Όπως εξηγεί η ιστοσελίδα The Local, αυτό που εξόργισε τους Ισπανούς δεν είναι τόσο το κόστος των αυγών –παρότι όπως αναφέρει, με τα ίδια χρήματα κανείς μπορεί να αγοράσει μία ντουζίνα ωμά αυγά στη χώρα. Το πιο εξοργιστικό είναι ότι κάποιοι φαίνεται να θεωρούν πολύ δύσκολο ή κουραστικό κάτι τόσο απλό, όσο το να σπάσουν δύο αυγά πάνω από ένα τηγάνι.

Τα προτηγανισμένα αυγά που πωλούνται από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Mercadona είναι συσκευασμένα σε πλαστικό με κενό αέρος και φέρουν τις εξής οδηγίες: Βάλτε στον φούρνο μικροκυμάτων για 45 δευτερόλεπτα.

«Πηγαίνουμε στην κόλαση», έγραψε ένας χρήστης του Twitter, ποστάροντας τη φωτογραφία των προτηγανισμένων αυγών.

«Το να πουλά το Mercadona τηγανισμένα αυγά είναι η αρχή του τέλους», έγραψε ένας άλλος, ανεβάζοντας ένα βίντεο που τον δείχνει τρομοκρατημένο κάτω από τα σκεπάσματα του κρεβατιού του.

Κάποιοι φρόντισαν να δοκιμάσουν τα αυγά. «Έχει τη γεύση του αυγού, αν και αυτό που φτιάχνεις στο σπίτι είναι πολύ καλύτερο, προφανώς», έγραψε ένας νεαρός χρήστης του TikTok.

Τα αυγά είναι βασικό συστατικό της ισπανικής διατροφής και αναγκαίο για κλασικά πιάτα της τοπικής κουζίνας, όπως το tortilla de patatas (ισπανική ομελέτα με πατάτες) ή το revueltos (χτυπημένα αυγά με διάφορα άλλα συστατικά).

Όμως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα ισπανικά σούπερ μάρκετ επιβαρύνουν τον πλανήτη με πλαστικές συσκευασίες για να πουλήσουν κάτι που οι καταναλωτές θα μπορούσαν να κάνουν πανεύκολα μόνοι τους. Το Carrefour, για παράδειγμα, πουλά καθαρισμένα μανταρίνια. 

«Ο μέσος Ισπανός πετά 34 κιλά πλαστικών συσκευασιών μίας χρήσης τον χρόνο», είπε στο RTVE εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής οργάνωσης Amigos de la Tierra.

Ο νέος νόμος της Ισπανίας κατά της χρήσης πλαστικών θα απαγορεύσει τις πλαστικές συσκευασίες σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά εάν ζυγίζουν κάτω από 1,5 κιλό. Όμως δεν θα επηρεάζει τα τρόφιμα που είναι ήδη μαγειρεμένα, όπως τα αμφιλεγόμενα προτηγανισμένα αυγά.

Η Mercadona απάντησε λέγοντας ότι το προϊόν πωλείται μόνο σε μερικά από τα καταστήματά της, δοκιμαστικά.

Πηγή: moneyreview

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις