Η Nestle επενδύει $1 δισ. για να σώσει τον καφέ από την κλιματική αλλαγή
Η Nestle επενδύει $1 δισ. για να σώσει τον καφέ από την κλιματική αλλαγή

Η Nestle SA, η μεγαλύτερη εταιρεία καφέ στον κόσμο, αναμένεται να επενδύσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια έως το 2030 με στόχο να ενθαρρύνει τους αγρότες και προμηθευτές του εμπορικού σήματος Nescafe να χρησιμοποιούν πιο βιώσιμες μεθόδους καλλιέργειας.

Η εταιρεία έλαβε την εν λόγω απόφαση καθώς η κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τις ακραίες καιρικές συνθήκες απειλούν τις καλλιέργειες καφέ.

Ειδικότερα, η Nestle σχεδιάζει να παρέχει τεχνογνωσία που σχετίζεται με τις καλύτερες τεχνικές φύτευσης καθώς και χρηματικά κίνητρα προκειμένου να ενθαρρύνει τους αγρότες να στραφούν σε πιο πράσινες πρακτικές, όπως για παράδειγμα, η φύτευση καλλιεργειών για την προστασία του εδάφους. Με ένα εκτεταμένο δίκτυο περισσότερων από 500.000 αγροτών που προμηθεύονται για τη Nescafe, η εταιρεία σκοπεύει να διπλασιάσει τον αριθμό των προμηθευτών με τους οποίους συνεργάζεται στο συγκεκριμένο κομμάτι σε τουλάχιστον 200.000.
Η κλιματική κρίση απειλεί την παραγωγή καφέ

Οι περισσότερες καλλιέργειες βρίσκονται κοντά στην ισημερινή ζώνη, περιοχή ευαίσθητη σε ακραία καιρικά φαινόμενα, συμπεριλαμβανομένων ξηρασιών και τυφώνων. Η άνοδος της θερμοκρασίας αποτελεί μακροπρόθεσμη απειλή και πιθανότατα να εξαφανίσει ακόμη και το 50% των εκτάσεων που είναι κατάλληλες για την καλλιέργεια καφέ έως το 2050, σύμφωνα με την Inter-American Development Bank.

Οι παγετοί στη Βραζιλία είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί η περσινή σοδειά και παράλληλα, οι δυνατότητες για το 2022 περιορίστηκαν. «Δεν θα υπάρχουν βιώσιμες καλλιέργειες καφέ σε 20 ή 30 χρόνια αν δεν λάβουμε μέτρα τώρα», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ρένι, επικεφαλής της επιχείρησης καφέ της Nestle.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Nescafe ενισχύει τις προσπάθειές της στηρίζοντας τους αγρότες στη μετάβαση σε μια πράσινη εποχή. Μέσω της εκπαίδευσης, της τεχνικής βοήθειας και των φυτών καφέ υψηλής απόδοσης, η Nescafe μπορεί να βοηθήσει τους αγρότες να βελτιώσουν την υγεία του εδάφους, τη γονιμότητα των φυτών και τη χρήση του νερού.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Nescafe σχεδιάζει να προμηθεύεται υπεύθυνα όλο τον καφέ της έως το 2025, από το 82% το 2021. Με περισσότερα από 5.500 φλιτζάνια Nescafe να καταναλώνονται σε όλο τον κόσμο κάθε δευτερόλεπτο και περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε πωλήσεις, η εταιρεία αποτελεί ένα χαρακτηρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους αγοραστές καφέ, καθώς εξαγοράζει το 8% έως το 9% των πράσινων κόκκων παγκοσμίως.

Πηγή: newmoney

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις