Στη Αίγυπτο για τη μελισσοκομία βρέθηκαν ερευνητές Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου

Επίσκεψη ερευνητών του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου (ΜΦΙ) σε μελισσοκομεία του Agricultural Research Center (ARC) για τους σκοπούς του έργου PRIMA PLANT-B, στο Λούξορ της Αιγύπτου.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του 2ου Workshop του έργου με τίτλο "New IPM tools for the control of honey bee pests. Valorization of endemic Mediterranean honey bee subspecies".

Οι ερευνητές των δύο Ινστιτούτων συναντήθηκαν με εκπροσώπους των μελισσοκόμων και παραγωγικών φορέων και συζήτησαν  θέματα που αφορούν σε επιστημονικά δεδομένα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στο χώρο της μελισσοκομίας. 

Ακολούθησε συνάντηση στο ARC στο Κάιρο, όπου παρουσιάστηκαν οι επιστημονικές δράσεις του ΜΦΙ και ο ρόλος του Ινστιτούτου στην έγκριση φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Επίσης πραγματοποιήθηκε ειδική παρουσίαση σχετικά με τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα βιολογικής προέλευσης (βιο-φυτοπροστατευτικά προϊόντα).

 

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν σε πιθανές συνέργειες και συνεργασίες των δύο Ινστιτούτων σε αντικείμενα κοινού επιστημονικού ενδιαφέροντος όπως τα βιο-φυτοπροστατευτικά προϊόντα και η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση με έμφαση στη διατήρηση της βιοποικιλότητας στα αγροοικοσυστήματα. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις