Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα ενδυναμώνουν τη γυναικεία αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα υλοποίησαν το πρόγραμμα POWERμε τίτλο “Ενδυναμώνουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα: Κλιματική Αλλαγή και Αγροδιατροφή”, το οποίο εστίασε σε γυναίκες που είτε επιχειρούν στον  κλάδο της αγροδιατροφής ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με αυτόν. Στόχος ήταν οι συμμετέχουσες, μέσω της δράσης, να αποκτήσουν τα απαραίτητα εκπαιδευτικά εφόδια, να τους δοθεί έμπνευση και να δημιουργηθούν ευκαιρίες δικτύωσης για να συνεχίσουν και να ενισχύσουν τη δραστηριότητά τους, σε περιοχές που έχουν επηρεαστεί σημαντικά από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, όπως η Βόρεια Εύβοια και η Κοζάνη.

 

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, υλοποίησε ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαστήριο, το οποίο είχε ως στόχο να λειτουργήσει ως έναυσμα, ώστε οι συμμετέχουσες να κάνουν πραγματικότητα τις ιδέες τους και να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχειρηματική δραστηριότητά τους. Πιο συγκεκριμένα, υλοποιήθηκαν 2 τριήμερα εκπαιδευτικά εργαστήρια για έως 20 γυναίκες επιχειρηματίες σε Βόρεια Εύβοια και Κοζάνη, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.

 

Κύρια θέματα που παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν ήταν η προσαρμογή σε νέες μεθόδους επεξεργασίας και ανάπτυξης προϊόντων εν μέσω κλιματικής κρίσης, ο επιχειρηματικός σχεδιασμός, η επιχειρηματική και η οικονομική στρατηγική, καθώς και θέματα μάρκετινγκ και επικοινωνίας, με εισηγήτριες τις κυρίες Γιάννα Μπαλαφούτη, Σύμβουλο Ανάπτυξης Νέων Τροφίμων, Μαρία Γαβριέλα Αναγνωστοπούλου, Project Manager & Οικονομική Αναλύτρια, EnvolveEntrepreneurship, Μάγδα Πειστικού, Αρχισυντάκτρια, Περιοδικό FoodServiceκαι Αγνή Παγούνη, Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης Βόρεια Εύβοια. Παράλληλα, ο κ. John Stavros, συνιδρυτής των εταιρειών τροφίμων TerraMedi, Elea και Kymaμε έδρα την Νέα Υόρκη, συμμετείχε ως μέντορας στη δράση και μοιράστηκε την εμπειρία του γύρω από τις βέλτιστες πρακτικές και ευκαιρίες ανάπτυξης στον κλάδο του πρωτογενή τομέα και της μεταποίησης.

 

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά συμβάλλει ενεργά στην ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα στην Ελλάδα οργανώνοντας και πραγματοποιώντας δράσεις και προγράμματα σε ολόκληρη τη χώρα.

 

Το πρόγραμμα “Ενδυναμώνουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα: Κλιματική Αλλαγή και Αγροδιατροφή” αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία για την υποστήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας λόγω των δυσμενών συνθηκών που προκαλεί η κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις