Βραζιλία: Αύξηση 404% στη χρήση βιοπαρασιτοκτόνων την τελευταία 9ετία

Κατά 404% αυξήθηκαν τα βιοπαρασιτοκτόνα στη Βραζιλία τα τελευταία εννέα χρόνια και πλέον ανέρχονται συνολικά σε 433. Την περασμένη χρονιά οι Βραζιλιάνοι αγρότες σόγιας ξόδεψαν 829 εκατομμύρια Ρεάλ για τον βιολογικό έλεγχο παρασίτων, όταν το 2019 το ποσό έφτανε τα 391 εκατομμύρια Ρεάλ, σύμφωνα με την Blink Consultancy.

Το 2013 υπήρχαν μόλις 107 βιολογικά φυτοφάρμακα καταγεγραμμένα στη χώρα, γεγονός που δείχνει ότι η Βραζιλία πρωτοστατεί στην υιοθέτηση αυτών των εναλλακτικών πρακτικών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μέχρι τον Μάρτιο του 2023, αναμένεται ότι ο αριθμός των καταχωρημένων βιολογικών προϊόντων να ξεπεράσει τα 500 στη Βραζιλία.

Καταπολέμηση της απώλειας καλλιέργειας σόγιας στη Βραζιλία

Η ανθρακνόζη, η λευκή μούχλα και η ασιατική σκουριά είναι μερικές από τις κύριες ασθένειες των φυλλωμάτων που προκαλούν σημαντικές απώλειες στις καλλιέργειες σόγιας. Για την καταπολέμηση αυτών των ασθενειών, οι Βραζιλιάνοι αγρότες προχωρούν στη εφαρμογή χημικών μυκητοκτόνων, κάτι που έχει επιφέρει επιπλέον αντοχή των παθογόνων στα υφιστάμενα φάρμακα και απαιτεί την ανάπτυξη νέων δραστικών ουσιών για τον έλεγχο τους.

Για να επιτύχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, κερδοφορία και βιωσιμότητα, οι αγρότες έχουν επενδύσει περισσότερα στην ολοκληρωμένη διαχείριση και τα βιοπαρασιτοκτόνα για τον έλεγχο των ασθενειών στις καλλιέργειες.

Σύμφωνα με τον Blink, τα τελευταία δύο χρόνια, η ανάπτυξη βιολογικών φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούν τεχνολογία υψηλής σύνθεσης έχει αυξηθεί κατά 75% στη χώρα, φτάνοντας από 946 εκατομμύρια Ρεάλ το 2019 σε 1,79 δισεκατομμύρια Ρεάλ το 2021. Μια μελέτη της IHS Η Markit προβλέπει επίσης ότι ο τομέας των βιοπαρασιτοκτόνων στη Βραζιλία θα φτάσει σε αξία 16,9 δισεκατομμύρια Ρεάλ έως το 2030.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις