Η υπηρεσία γεωργίας των ΗΠΑ επεκτείνει τη χρηματοδότηση για το κλίμα σε μικρούς αγρότες
Η υπηρεσία γεωργίας των ΗΠΑ επεκτείνει τη χρηματοδότηση για το κλίμα σε μικρούς αγρότες

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ θα διανείμει επιπλέον 325 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση για έργα προσαρμοσμένα σε αγρότες μικρότερης κλίμακας για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ανεβάζοντας τη συνολική ετήσια επένδυσή του στη φιλική προς το κλίμα γεωργία σε περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε ο οργανισμός τη Δευτέρα.

Οι προσπάθειες του USDA αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου στόχου της κυβέρνησης Μπάιντεν για μείωση των εκπομπών σε ολόκληρη την οικονομία των ΗΠΑ και στοχεύουν στο περίπου 10% των εκπομπών των ΗΠΑ που παράγονται από τη γεωργία ετησίως, σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Ο υπουργός Γεωργίας Τομ Βίλσακ είπε στο Reuters ότι βασικός στόχος του προγράμματος είναι να επιτρέψει σε περισσότερους αγρότες να εξυπηρετήσουν την αυξανόμενη καταναλωτική αγορά για τρόφιμα που παράγονται βιώσιμα.

«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους αγρότες και τους παραγωγούς να επιταχύνουν τη χρήση αυτών των πρακτικών και θέλουμε η αγορά να αναγνωρίσει και να εκτιμήσει [αυτή] τη δουλειά», είπε.

Τα χρήματα θα χρηματοδοτήσουν 71 έργα που κυμαίνονται από 250.000 $ έως λίγο λιγότερο από 5 εκατομμύρια δολάρια και τα οποία θα βοηθήσουν τους μικρούς και ιστορικά υποεξυπηρετούμενους αγρότες να υιοθετήσουν και να αξιολογήσουν γεωργικές πρακτικές χαμηλότερων εκπομπών.

Οι χρηματοδοτούμενες ομάδες περιλαμβάνουν ενώσεις μαύρων αγροτών, φυλές ιθαγενών Αμερικανών και οργανώσεις που εξυπηρετούν γυναίκες, βετεράνους και αρχάριους αγρότες.

Ορισμένα από τα έργα θα παρακολουθούν και θα επαληθεύουν τα οφέλη των φιλικών προς το κλίμα γεωργικών πρακτικών, όπως η εναλλαγή των καλλιεργειών, η εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών σε αγροκτήματα και η μείωση της εφαρμογής λιπασμάτων. Άλλοι θα παρέχουν τεχνική βοήθεια για να βοηθήσουν τους αγρότες να υιοθετήσουν νέες πρακτικές και δεξιότητες.

Τα κεφάλαια του έργου θα προέλθουν από την Commodity Credit Corporation (CCC) του USDA, μια δεξαμενή χρημάτων που παρέχεται από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για τη στήριξη της αγροτικής οικονομίας, όπως και η χρηματοδότηση για έναν κύκλο χρηματοδότησης 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για 70 φιλικά προς το κλίμα αγροτικά έργα μεταξύ 5 εκατομμυρίων δολαρίων και 100 εκατομμύρια δολάρια η υπηρεσία ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο.

Ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικανών Γ.Τ. Ο Thompson από την Πενσυλβάνια, ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, υποστήριξε ότι η χρήση των χρημάτων CCC από το USDA για τα έργα είναι εκτός της εξουσίας του και είπε ότι θα ελέγξει το πρόγραμμα, σύμφωνα με έκθεση του Politico. Το γραφείο του Thompson δεν απάντησε σε αίτημα επιβεβαίωσης της αναφοράς.

Ο Βίλσακ είπε στο Reuters ότι δεν ανησυχεί για έναν πιθανό έλεγχο.

«Βοηθάμε στη δημιουργία μιας ευκαιρίας αγοράς για τους αγρότες, κάτι που ακριβώς σχεδιάστηκε να κάνει το CCC», είπε.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις