Οι τιμές εξαγωγής ρωσικού σιταριού μειώνονται με παγκόσμιους δείκτες αναφοράς
Οι τιμές εξαγωγής ρωσικού σιταριού μειώνονται με παγκόσμιους δείκτες αναφοράς

Οι τιμές εξαγωγής ρωσικού σιταριού μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα μετά την πτώση του σιταριού στο Chicago Wv1 και στο Παρίσι BL2H3 εν μέσω ενεργών προμηθειών από τη Μαύρη Θάλασσα και ζήτησης από την Αίγυπτο, δήλωσαν αναλυτές τη Δευτέρα.

Οι τιμές για το ρωσικό σιτάρι με 12,5% περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και για προμήθεια από λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας στα τέλη Δεκεμβρίου-αρχές Ιανουαρίου ήταν στα 314 δολάρια ο τόνος επί του σκάφους (FOB) το βράδυ της Παρασκευής, μειωμένες κατά 1 δολάριο σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα, ανέφερε η γεωργική εταιρεία συμβούλων IKAR στο μια σημείωση.

Οι ρωσικές εξαγωγές σιτηρών μειώθηκαν στους 550.000 τόνους την περασμένη εβδομάδα από 1,0 εκατομμύριο τόνους την προηγούμενη εβδομάδα λόγω των καταιγίδων στη Μαύρη Θάλασσα και της χαμηλότερης στάθμης των υδάτων στην Αζοφική Θάλασσα, ανέφερε μια άλλη εταιρεία συμβούλων, η Sovecon, επικαλούμενη λιμενικά στοιχεία.

Οι τιμές του σιταριού για άμεση παράδοση μειώθηκαν κατά 2 δολάρια στα 312-316 δολάρια ανά τόνο, πρόσθεσε.

Το υπουργείο Γεωργίας της Ρωσίας έχει ήδη αγοράσει 2,47 εκατομμύρια τόνους σιτηρών από την εγχώρια αγορά για το κρατικό απόθεμα την τρέχουσα περίοδο Ιουλίου-Ιουνίου, πρόσθεσε η Sovecon. Το υπουργείο σχεδιάζει να αγοράσει έως και 3 εκατομμύρια τόνους αυτή τη σεζόν.

Βροχές αναμένεται να φτάσουν σε τμήματα των νότιων περιοχών της Ρωσίας αυτή την εβδομάδα βελτιώνοντας τις καιρικές συνθήκες για τη μεγαλύτερη σιταροχαγική περιοχή της χώρας που ήταν ξηρή τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε ο Sovecon.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις