Πως κινήθηκαν τα εμπορεύματα
Πως κινήθηκαν τα εμπορεύματα

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του καλαμποκιού και του σιταριού στις ΗΠΑ υποχώρησαν την Τετάρτη, αφού έφθασαν σε υψηλά 11 ημερών μια ημέρα νωρίτερα, καθώς οι έμποροι περίμεναν περισσότερα ανοδικά νέα προτού ωθήσουν τις τιμές των σιτηρών πάνω από αυτά τα πρόσφατα κορυφαία.

Οι σπόροι σόγιας ήταν σταθεροί, μειώνοντας την αδυναμία σε μια νύχτα, με τους επενδυτές να ελπίζουν ότι η ζήτηση για εξαγωγές για προμήθειες ελαιούχων σπόρων από τις ΗΠΑ θα παραμείνει ισχυρή έως ότου οι αγρότες της Βραζιλίας αρχίσουν να συγκομίζουν τη συγκομιδή τους.

Οι κινήσεις των τιμών στον αγροτικό τομέα ήταν ως επί το πλείστον σιωπηλές καθώς οι έμποροι περίμεναν οδηγίες από μια απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια που ήρθε αργά στη συνεδρίαση.

Η Federal Reserve αύξησε τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα και προέβλεψε τουλάχιστον 75 επιπλέον μονάδες βάσης αύξησης του κόστους δανεισμού έως το τέλος του 2023.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σόγιας του Ιανουαρίου στο Chicago Board of Trade διαμορφώθηκαν 2-1/2 σεντς στα 14,82-1/4 $ το μπουσέλ.

«Τα φασόλια συνεχίζουν να αποδίδουν καλύτερα από τα σιτηρά ζωοτροφών γενικά, χάρη στη συνεχιζόμενη συνολική ζήτηση», δήλωσε ο Matt Zeller, διευθυντής πληροφοριών αγοράς στην χρηματιστηριακή StoneX, σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης καλαμποκιού Μαρτίου CBOT έκλεισαν με πτώση 3 σεντς στα 6,50-1/2 δολάρια το μπουσέλ και το μαλακό κόκκινο χειμερινό σιτάρι CBOT Μαρτίου έκλεισε 1-1/2 σεντ στα 7,49-1/4 δολάρια το μπουσέλ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σιταριού οδηγήθηκαν χαμηλότερα από την απότομη πτώση του K.C. συστέλλεται σκληρό κόκκινο χειμερινό σιτάρι που παρακολουθεί την καλλιέργεια που καλλιεργείται στις πεδιάδες των ΗΠΑ. Οι έντονες χιονοπτώσεις σε αυτό το τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών θα παράσχουν την απαραίτητη υγρασία στα ξηρά εδάφη, ενισχύοντας τις προσδοκίες συγκομιδής για την αδρανοποιημένη καλλιέργεια.

Το σκληρό κόκκινο χειμωνιάτικο σιτάρι για παράδοση Μαρτίου έχασε 15 σεντς στα 8,50-1/4 δολάρια το μπουσέλ.

Η ξηρασία στην Αργεντινή εξακολουθούσε να αποτελεί κίνδυνο για τη διεθνή προσφορά καλαμποκιού και σόγιας, με το όφελος από τις βροχές το περασμένο Σαββατοκύριακο να περιορίζεται δυνητικά από μια καυτή εβδομάδα μπροστά, είπαν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις