Ανησυχούν οι Βρετανοί ότι δεν θα τα καταφέρουν με τρόφιμα και θέρμανση
Ανησυχούν οι Βρετανοί ότι δεν θα τα καταφέρουν με τρόφιμα και θέρμανση

Ένας στους έξι ανθρώπους στη Βρετανία ανησυχεί ότι θα του τελειώσουν τα τρόφιμα προτού είναι σε θέση να αγοράσει περισσότερα, ενώ μεγαλύτερο είναι το ποσοστό αυτών που δεν μπορούν να ζεστάνουν το σπίτι τους, σύμφωνα με επίσημη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ONS) της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι το 16% των κατοίκων της χώρας ανησυχεί ή ανησυχεί πολύ ότι θα του τελειώσουν τα τρόφιμα προτού έχει χρήματα για να αγοράσει περισσότερα. Η κατάσταση αυτή αποτελεί πραγματικότητα για το 6% των πολιτών.

Περίπου το 23% των ερωτηθέντων απάντησε επίσης ότι δεν μπορεί να ζεστάνει επαρκώς το σπίτι του, είτε ποτέ είτε περιστασιακά.

Τα στοιχεία της ONS συμφωνούν με τη γενικευμένη δυσαρέσκεια που επικρατεί μεταξύ των Βρετανών για την πορεία της οικονομίας της χώρας. Εξάλλου την τελευταία δεκαετία έχει εκτοξευθεί η ζήτηση στις τράπεζες τροφίμων, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα είναι αντιμέτωπη με κύμα απεργιών.

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων Ipsos ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι το 62% των πολιτών πιστεύει ότι η Βρετανία κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση και μόλις το 14% έχει αντίθετη άποψη.

Ο Συντηρητικός νέος πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δηλώνει ότι λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις προκειμένου να μπει ξανά στον σωστό δρόμο η οικονομία της Βρετανίας. Από την πλευρά τους οι Εργατικοί καταγγέλλουν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα οφείλονται στις αποφάσεις που έχουν λάβει οι Συντηρητικοί που βρίσκονται στην εξουσία τα τελευταία 12 χρόνια.

Η δημοσκόπηση της ONS έδειξε ότι το 78% των πολιτών νιώθει αγανάκτηση επειδή η βρετανική κοινωνία δεν είναι όπως θα έπρεπε.

Η έρευνα διενεργήθηκε από τις 22 Νοεμβρίου ως τις 4 Δεκεμβρίου μεταξύ 2.524 ατόμων.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις