ΠΟΓΕΔΥ: «Νέο Προσοντολόγιο - Κλαδολόγιο»

Ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ για το νέο προσοντλόγιο:

Τελικά ο Υπουργός Εσωτερικών (που δυστυχώς δεν πήρε μυρωδιά από την θητεία του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων) προχώρησε σε ακόμη μια αντιεπιστημονική και αντιγεωτεχνική πράξη εναντίον του κλάδου των Γεωτεχνικών, των Γεωπόνων, Κτηνιάτρων και Ιχθυολόγων.

Με το Π.Δ. 85/2022 για το Προσοντολόγιο-Κλαδολόγιο του Δημοσίου δημιούργησε μια νέα ειδικότητα των Γεωτεχνικών, αυτήν της «επιστήμης τροφίμων και διατροφής». Με το εφεύρημα της νέας αυτής ειδικότητας επιχειρεί να πετάξει από το κομμάτι τροφίμων του Υπ.Α.Α.Τ. και των Δ.Α.Ο.Κ. το 90% του έμπειρου Γεωπονικού Επιστημονικού Δυναμικού, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου σχετικά με τις Γεωπονικές Ειδικότητες και βάζει από την πίσω πόρτα στον τομέα των τροφίμων «πανεπιστημιοποιημένα» Τ.Ε.Ι., ικανοποιώντας έτσι μερίδα αναβαθμισθέντων
καθηγητών (που εκφράζουν όμως την ισχνή τους μειοψηφία στο σύνολο του Γεωπονικού κόσμου) που ονειρεύονται να παίξουν ρόλο στο τρόφιμο, προφανώς δίνοντας συμβουλές για κατανάλωση θερμίδων και υγιεινή διατροφή (όχι όμως για το τρόφιμο αυτό καθ’ εαυτό).

Με τον ίδιο τρόπο έρχεται να επισφραγίσει και απόφαση των διοικούντων «καθηγητών» και   συνεργαζομένων του ΓΕΩΤΕ.Ε. αναγνωρίζοντας ως Ιχθυολόγους του αποφοίτους Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Οι Σύμβουλοι του Υπουργού όμως δεν περιορίστηκαν μόνο σε αυτό αλλά απένταξαν από τον κλάδο ΠΕ Περιβάλλοντος τους Γεωπόνους αφού, παρά την θητεία τους στο Υπ.Α.Α.Τ. δεν αντιλήφθηκαν ότι οι Γεωπόνοι ασχολούνται με πλήθος περιβαλλοντικών θεμάτων (αγροτικό περιβάλλον, εφαρμογή του συνόλου των περιβαλλοντικών μέτρων του ΠΑΑ, επιβλέποντας τους κώδικες ορθής γεωργικής πρακτικής, διαφυλάσσοντας την γη υψηλής γεωργικής παραγωγικότητας, συμμετέχοντας στην σύνταξη Α.Ε.Π.Ο. για κατηγορίες έργων Πρωτογενούς και όχι μόνο τομέα και τόσα άλλα).

Προφανώς κατά το πέρασμά τους από το Υπ.Α.Α.Τ. είχαν άλλες προτεραιότητες να διευθετήσουν.Επειδή η έκδοση αυτού του Προεδρικού Διατάγματος αδικεί τον Γεωτεχνικό κλάδο, είναι δε κατάφωρα αντιεπιστημονική και πρόχειρη, καλούμε το σύνολο των κομμάτων να στηρίξει την προσπάθεια αλλαγής του, καλούμε δε το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. (του οποίου συμπτωματικά, Μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. υπηρετούν σε πρώην Τ.Ε.Ι. διατροφής) να συμμετέχει στην προσφυγή ενώπιον του Σ.τ.Ε. για την ακύρωση του Νομοθετικού αυτού εκτρώματος.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις