Η AGCO εγκαινιάζει Δωρεάν Εργαλείο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για Αγρότες στη Δυτική Ευρώπη
AGCO Corporation Geo-Bird

Την κυκλοφορία ενός ολοκαίνουργιου διαδικτυακού εργαλείου με την κωδική ονομασία «Geo-Bird» ανακοίνωσε η AGCO Corporation το οποίο θα βοηθήσει τους αγρότες σε όλο τον κόσμο να σχεδιάσουν και να βελτιστοποιήσουν ανεξάρτητα τις γραμμές καθοδήγησης των μηχανών μέσω του παγκόσμιου δορυφορικού συστήματος πλοήγησης (GNSS).

Η πορεία που πρέπει να ακολουθήσει ένας αγρότης μέσα στο χωράφι αλλά και η κατανάλωση καυσίμου καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την προσέγγιση της γραμμής διαδρομής.

Οι προηγμένοι αλγόριθμοι στο Geo-Bird αναλύουν το σχήμα του χωραφιού και λαμβάνοντας υπόψη τα ίδια πλάτη εργασίας των εργαλείων. Εν συνεχεία υπολογίζουν τη βέλτιστη δρομολόγηση γραμμής διαδρομής και προσφέρουν στον αγρότη τρεις πιθανές προτάσεις δρομολόγησης, ενώ μπορεί επίσης να εισαχθεί και μια χειροκίνητη κατεύθυνση για σύγκριση.

Σε κάθε υπολογισμένη διαδρομή, εμφανίζεται η εξοικονόμηση χρόνου, η περιοχή κίνησης των τροχών και ο αριθμός των στροφών του κινητήρα, με βολική διάταξη ώστε να βλέπετε εύκολα τις διαφορές και τις πιθανές εξοικονομήσεις.

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της ανοικτής πλατφόρμας Fuse, η επιθυμητή δρομολόγηση μπορεί να ληφθεί στη σωστή μορφή για άμεση χρήση στο τερματικό του αγρότη στην καμπίνα, απλά επιλέγοντας το τρέχον σύστημα καθοδήγησης από μια ολοκληρωμένη λίστα επωνυμιών τρίτων κατασκευαστών.

Η εφαρμογή Geo-Bird είναι δωρεάν και είναι προσβάσιμη μέσω αυτού του συνδέσμου: www.geo-bird.com . Καθώς η τοπογραφία είναι ένας σημαντικός παράγοντας σε αυτόν τον υπολογισμό για πολλές περιοχές, μια δωρεάν αναβάθμιση που θα κυκλοφορήσει σύντομα αναπτύσσεται ήδη και θα κυκλοφορήσει το 1ο τρίμηνο του 2023. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις