Οι τιμές του ρωσικού σιταριού μειώνονται με ασθενέστερο ρούβλι
Οι τιμές του ρωσικού σιταριού μειώνονται με ασθενέστερο ρούβλι

Οι τιμές του ρωσικού σιταριού μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα μετά το ασθενέστερο νόμισμα του ρουβλίου RU/RUB και την υψηλή εγχώρια προσφορά εν μέσω σοδειάς ρεκόρ, δήλωσαν αναλυτές τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι ο ρυθμός της θαλάσσιας ναυτιλίας είχε επιταχυνθεί μετά τις καταιγίδες.

Οι τιμές για το ρωσικό σιτάρι με 12,5% περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και για προμήθεια από λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας τον Ιανουάριο ήταν στα 307 δολάρια ο τόνος δωρεάν επί του πλοίου (FOB) το βράδυ της Παρασκευής, μειωμένες κατά 5 δολάρια σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα, ανέφερε σε σημείωμα η γεωργική εταιρεία συμβούλων IKAR. .

Οι ρωσικές εξαγωγές σιτηρών αυξήθηκαν σε 1,1 εκατ. τόνους την περασμένη εβδομάδα από 840.000 τόνους την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ο καιρός στη Μαύρη Θάλασσα βελτιώθηκε μετά τις καταιγίδες, ανέφερε μια άλλη εταιρεία συμβούλων Sovecon, επικαλούμενη στοιχεία λιμένων.

Οι τιμές του σιταριού για άμεση παράδοση μειώθηκαν κατά 1 δολάριο στα 307-311 δολάρια ανά τόνο, πρόσθεσε.

Το υπουργείο Γεωργίας της Ρωσίας έχει ήδη αγοράσει 3,0 εκατομμύρια τόνους σιτηρών από την εγχώρια αγορά για το κρατικό απόθεμα την τρέχουσα περίοδο Ιουλίου-Ιουνίου, πρόσθεσε η Sovecon.

Βροχές έφτασαν σε τμήμα της νότιας περιοχής της Ρωσίας, μια σημαντική παραγωγό χειμερινών σιτηρών, την περασμένη εβδομάδα και περισσότερες βροχοπτώσεις αναμένονται αυτή την εβδομάδα, είπε η Sovecon, σηματοδοτώντας τη βελτίωση των συνθηκών για τις σπορές μετά από ξηρό καιρό.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις