Συγκέντρωση έξω από το ΥΠΕΝ στις 9 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσουν απλήρωτοι ρητινοκαλλιεργητές και δασεργάτες της Β. Εύβοιας

Γιορτές απλήρωτοι έκαναν οι δασεργάτες και οι ρητινοκαλλιεργητές της βόρειας Εύβοιας, με το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών να έχει προαναγγείλει κάθοδο στην Αθήνα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου.

Μέχρι και την Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου δεν τους είχαν καταβληθεί τα δεδουλευμένα για το Νοέμβριο, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εργασίας για την αποκατάσταση του καμένου δάσους.

Παρέμβαση, με επείγουσα επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πραγματοποίησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, χαρακτηρίζοντας επιτακτική ανάγκη την καταβολή των δεδουλευμένων για να μπορέσουν να κάνουν γιορτές οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, ενώ παράλληλα επεσήμανε τις καθυστερήσεις που υπήρξαν στην καταβολή της μισθοδοσίας για τους προηγούμενους μήνες εργασίας.

Την ίδια στιγμή το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών Εύβοιας ετοιμάζει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ερχόμενης Δευτέρας, απαιτώντας να ξεκινήσει άμεσα ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, και να εξασφαλιστεί η άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων, όπως ορίζει η σύμβαση. 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις