Οι αλευρόμυλοι του Πακιστάν αναζητούν υψηλότερες ποσοστώσεις σίτου
Οι αλευρόμυλοι του Πακιστάν αναζητούν υψηλότερες ποσοστώσεις σίτου

Το τμήμα της επαρχίας Khyber-Pakhtunkhwa του Συνδέσμου Αλευρόμυλων του Πακιστάν και οι ανώτεροι ιδιοκτήτες μύλου ζητούν την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σιταριού από το Παντζάμπ και την αύξηση της ποσόστωσης σιταριού για την αντιμετώπιση της σοβαρής έλλειψης και των υψηλών τιμών αλευριού, ανέφερε η Express Tribune.

Ο Haji Iqbal Ahmed Khan, πρόεδρος της ένωσης, ο Muhammad Naeem Butt, αρχηγός της ομάδας και ανώτεροι ιδιοκτήτες αλευρόμυλων είπαν σε συνέντευξη Τύπου ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη σιταριού και αλευριού στην Khyber-Pakhtunkhwa. Ο κύριος λόγος πίσω από τα υψηλά ποσοστά αλευριού στην επαρχία είναι η απαγόρευση μεταφοράς σιταριού από το Παντζάμπ στο Χάιμπερ-Πακτούνχβα, είπαν.

Ο Khan είπε ότι η ποσόστωση σιταριού της Khyber-Pakhtunkhwa απαιτείται να είναι 14.000 έως 15.000 τόνοι, αλλά μόνο 5.000 τόνοι παρέχονται καθημερινά, έναν αριθμό που χαρακτήρισε «εξαιρετικά χαμηλό». Είπε ότι εάν λήξει η απαγόρευση της ποσόστωσης σιταριού και αλευριού από το Παντζάμπ και η κυβέρνηση αυξήσει την ποσόστωση σιταριού, οι τιμές αλευριού στο Khyber Pakhtunkhwa θα έπεφταν κατά 500 έως 600 πακιστανικές ρουπίες (2,20 έως 2,64 δολάρια).

Οι ηγέτες της ένωσης απηύθυναν έκκληση στον πρωθυπουργό του Πακιστάν Mian Muhammad Shehbaz Sharif να άρει αμέσως την απαγόρευση της ποσόστωσης σιταριού από την επαρχία Παντζάμπ και να αυξήσει την ποσόστωση σιταριού.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις