Την ενίσχυση de minimis ζητούν οι παραγωγοί ροδάκινων του Αγροτικού Συλλόγου Βελβεντού
Την ενίσχυση de minimis ζητούν οι παραγωγοί ροδάκινων του Αγροτικού Συλλόγου Βελβεντού

Την αντίδραση Αγροτικών Συλλόγων προκάλεσε η ανακοίνωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για την αποζημίωση με το καθεστώς de minimis στις παραγωγές μήλων σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, αφήνοντας μετέωρους παραγωγούς ροδάκινων, νεκταρινιών και βιομηχανικών ροδάκινων.

Ποικιλίες που επλήγησαν το περασμένο καλοκαίρι, από τις έντονες βροχοπτώσεις, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στους παραγωγούς την περίοδο της συγκομιδής.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Βελβεντού, σε κοινή ανακοίνωσή του με τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Νάουσας, κατηγορεί την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για μη τήρηση των υποσχέσεών της σχετικά με τις ημερομηνίες και τον καλεί να ανακοινώσει άμεσα την ενίσχυση de minimis και στα ροδάκινα.

Μάλιστα στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για δύσκολο χειμώνα που βιώνουν οι παραγωγοί και συμπεριφορά που οδηγεί του αγρότες σε μεγάλες κινητοποιήσεις.

Μιλώντας στον «Π» ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βελβεντού, Βασίλης Τζιουράς, ζητά απ’ όλους τους αρμοδίους να δουν σοβαρά το συγκεκριμένο ζήτημα και να υπάρξει στήριξη των παραγωγών.

Η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Βελβεντού και του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας:

«Στη σωστή κατεύθυνση η ανακοίνωση του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης de minimis στα μήλα σε όλη την επικράτεια 300€ το στρέμμα.

Πιστός ο υπουργός στο να μην τηρεί αυτά που υπόσχεται στις ημερομηνίες που υπόσχεται.

Φυσικά αναφερόμαστε στις ζημιές από τις βροχοπτώσεις που έχουν πάθει τα ροδάκινα νεκταρίνια και βιομηχανικά ροδάκινα.

Πρέπει λοιπόν άμεσα ο υπουργός να βγει και να ανακοινώσει de minimis σε όλες τις ποικιλίες ροδάκινων, νεκταρινιών και βιομηχανικών ροδάκινων, 300€ το στρέμμα όπως έκανε και με τα μήλα ούτε ένα ευρώ λιγότερο.

Οι παραγωγοί των ροδάκινων, νεκταρινιών και βιομηχανικών ροδάκινων, από το καλοκαίρι περιμένουν αυτήν την ανακοίνωση, έχουν περάσει μαύρα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά και ο υπόλοιπος χειμώνας προμηνύεται πολύ δύσκολος.

Με αυτήν την συμπεριφορά του ο υπουργός, θα οδηγήσει τον αγροτικό κόσμο σε μεγάλες κινητοποιήσεις για να βρει το δίκιο του».

Πηγή: /e-ptolemeos.gr

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις